MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ο μονοπωλιακός καπιταλισμός

Οι νέοι κυρίαρχοι του σύμπαντος είναι πια τα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία ελέγχουν σταδιακά τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού – ενώ ο διευθυντής του μεγαλύτερου, της Blackrock, θεωρείται ως ο μελλοντικός υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης H. Clinton

Το σύστημα της ελεύθερης αγοράς, το οποίο δημιούργησε πλούτο (ανάλυση) στις χώρες που εφαρμόσθηκε, στηρίχθηκε στον ανταγωνισμό – αν και όχι μόνο στον θεμιτό αλλά, επίσης, στον αθέμιτο. Εν τούτοις, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, επιδίωκαν ανέκαθεν τη μονοπώληση του κλάδου τους – έτσι ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν επαρκώς υψηλές τιμές πώλησης (αισχροκέρδεια), αυξάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα έσοδα τους.

«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει»

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ… 

«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 296 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο αναφέρεται στις γερμανικές αποζημιώσεις του Β ‘Παγκοσμίου Πόλεμου που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα. 

«Μετά από δυόμισι χρόνια, η ελληνική κοινοβουλευτική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα. 

Γιατί κόπτονται τόσο πολύ οι Βρυξέλλες για την υπόθεση της παραπομπής στην δικαιοσύνη του διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ;

Μεγάλες και υπόγειες αντιδράσεις υπάρχουν στο άντρο της ενωμένης Ευρώπης στις Βρυξέλλες, για την «τύχη» του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου και την περιπέτεια του με την ελληνική δικαιοσύνη.

Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η ΕΕ παρακολουθεί πολύ στενά την ποινική υπόθεση εναντίον του πρώην επικεφαλής της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, αναφέρει δημοσίευμα.

Το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο διέταξε την παραπομπή σε δίκη και ο εισαγγελέας πρότεινε την ποινική δίωξη την περασμένη εβδομάδα, εναντίον του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ΕΛΣΤΑΤ, με την αιτιολογία ότι αυτός διόγκωσε αναίτια το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας.

Απίστευτο: Μπήκε «χαράτσι» και στα επιδόματα αναπήρων και ανέργων!

ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Ειδική εισφορά, παρακρατήσεις, ακόμη και αναδρομικοί φόροι μπήκαν στα επιδόματα που παίρνουν οι πλέον ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.

Για πρώτη φορά φέτος επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα επιδόματα που παίρνουν οι ανάπηροι με αναπηρία κάτω από 80%, αλλά και όλοι όσοι δεν είναι τυφλοί ή με κινητικά προβλήματα και με αναπηρία άνω του 80%!

Δημόσιο και τράπεζες "βομβαρδίζουν" τους πολίτες με ραβασάκια: «Πληρώστε οφειλές και ρυθμίστε δάνεια αλλιώς έρχονται κατασχέσεις»

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι εφορίες και οι τράπεζες "βομβαρδίζουν" τους φορολογούμενους με συνεχείς ραβασάκια σημειώνοντας τους πως πρέπει είτε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν πληρώνοντας, είτε έρχονται κατασχέσεις στην ακίνητη και την κινητή περιουσία τους. Εν μέσω καλοκαιριού δηλαδή υπάρχει ένα μπαράζ απειλών και εκβιασμών το οποίο θα ενταθεί το φθινόπωρο και όσο θα τρέχουν οι πληρωμές για τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και βεβαίως η ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια.

Ζητώντας απόδειξη καταστρέφετε την οικονομία

Ένα θεσμοθετημένο έσοδο για τις ανάγκες της Ε.Ε. που ονομάζεται: «ίδιοι πόροι»

Οι πόροι ΦΠΑ καθιερώθηκαν με την απόφαση της 21ης Απριλίου 1970, και τούτο διότι οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι δεν θα επαρκούσαν πλέον για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

Ο μύθος της απόδειξης. Ένα άρθρο που σχολιάστηκε πολύ και έγινε μέσα σε λίγες ημέρες το πλέον δημοφιλές. Οικονομικοί κύκλοι ξεσηκώθηκαν, φοροτεχνικοί διαμαρτυρήθηκαν. Όμως….

Ο μύθος της απόδειξης.