MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Σήμα κινδύνου από τα έσοδα Ιουλίου - «Μαύρη τρύπα» 755 εκατ. ευρώ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΝΕΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,571 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός, κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016, έναντι του στόχου για πλεόνασμα 874 εκατ. ευρώ και πλεονάσματος 3,712 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 28.019 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 621 εκατ. ευρώ ή 2,2% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου. 

«Βροχή» τα ραβασάκια κατασχέσεων μέσα στο καλοκαίρι- 2.000 αποστέλλονται καθημερινά στους φορολογούμενους

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ

της Μαρίνας Νικολάκη

Ενα «τσουνάμι» από ραβασάκια κατασχετήριων περιμένουν να τους επισκεφτούν χιλιάδες απελπισμένοι πλέον φορολογούμενοι της χώρας καθώς τα δάνεια και τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 215 δισ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, καθημερινά αποστέλλονται 2.000 ειδοποιήσεις από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (1.200 από την ΓΓΔΕ και 600 απο το ΚΕΦΑΟ).

Χωρίς σύνταξη και χωρίς δουλειά οι 55άρηδες

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 

Tου Γιώργου Γάτου

Χωρίς σύνταξη (μετά την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης) και εκτός αγοράς εργασίας μένουν οι εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 55ετών, με αποτέλεσμα οι άνεργοι να είναι πλέον περισσότεροι από όσους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και ασφαλίζονται στο ΙΚΑ! Την κρίση της απασχόλησης των 55άρηδων αποκαλύπτουν τα συγκριτικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ της περιόδου 2011 - 2015. 

Με βάση τα στοιχεία, οι εργαζόμενοι - ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ηλικίας άνω των 55 ετών το 2015 ήταν 121.751 και οι άνεργοι 148.158 (σχέση ασφαλισμένων - ανέργων 0,82) σε αντίθεση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες (κάτω των 30 ετών και 30 - 54 ετών) στις οποίες οι ασφαλισμένοι υπερτερούν αριθμητικά, παρά την αύξηση της ανεργίας) έναντι των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Ομολογούν επίσημα ότι συνωμότησαν εναντίον μας κι εμείς αδιαφορούμε.

Μέχρι την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ, όλοι μιλούσαν για λάθη. Κανένα λάθος δεν έγινε. Η έκθεση αποδεικνύει ότι πρόκειται για συνωμοσία. Παραβιάστηκαν ακόμη και οι προβλεπόμενες διαδικασίες του ΔΝΤ προκειμένου όχι μόνο να διασωθούν οι μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης και το ευρώ, αλλά να φορτωθεί το κόστος αυτής της διάσωσης στον Έλληνα εργαζόμενο και συνταξιούχο. 

Και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι κανείς – ούτε η Λαγκάρντ, ούτε ο Γιουνκέρ, ούτε η Μέρκελ, ούτε άλλος αξιωματούχος των δανειστών – δεν τόλμησε να αρνηθεί τα ευρήματα της έκθεσης. Κανείς! Το μόνο που είπαν είναι ότι η κατά προτεραιότητα διάσωση του ευρώ ήταν κοινός στόχος όλων. Και της Ελλάδας.