MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παρότι αναγνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι μια επικίνδυνη χώρα για την ασφάλεια της περιοχής, προτάσσουν τα οικονομικο-πολιτικά συμφέροντά τους.

Δεν εκπλήσσει βεβαίως το γεγονός ότι στην πολιτική ισχύει άλλου είδους «ηθική», η οποία δεν έχει σταθερούς κανόνες αλλά καθορίζεται ανά περίπτωση αναλόγως των συμφερόντων των εκάστοτε ισχυρών. Τα συνειδητά ψεύδη με τα οποία οι πολιτικοί παραπλανούν τον λαό για να υφαρπάσουν την ψήφο του, προς ίδιον όφελος, τα βαπτίζουν ως «κακή εκτίμηση» των γεγονότων, και απεκδύονται κάθε ευθύνης. 

Φορολογούν τους καταναλωτές …»για το καλό τους»

Οι περιούσιοι τοκογλύφοι και φοροεισπράκτορες επί 2.000 χρόνια έχουν ανάγει την τέχνη της ληστείας των λαών σε κορυφαία επιστήμη. Οποιαδήποτε γελοία δικαιολογία, οποιοδήποτε πρόσχημα που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενδιαφέροντος για την προστασία του περιβάλλοντος, των φτωχών, της υγείας κλπ… μετατρέπεται απευθείας σε …ΝΕΟ ΦΟΡΟ ο οποίος φυσικά καταλήγει στην πληρωμή κάποιων εικονικών δανείων που πήραν προδότες πολιτικοί στο όνομα των ψηφοφόρων τους. 

Oι «παγίδες» του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος

«Ξεχάστε την ελάφρυνση. Kοιτάξτε μόνο τα πλεονάσματα» διαμηνύει ο Γερμανός «τσάρος» 

Oι φωνές υπέρ της ανάγκης ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πέραν της Oυάσιγκτον αυξάνονται πλέον και στην ευρωπαϊκή πλευρά του Aτλαντικού, όμως όλες οι προσπάθειες και οι συζητήσεις φαίνεται «να βρίσκουν τοίχο» στη ρητή άρνηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

ΔΝΤ: Τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα η γήρανση του εργατικού δυναμικού

Aνησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες από τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρωζώνη, αναμένεται σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία

H Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα λόγω της γήρανσης του εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο blog του.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες από τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρωζώνη, αναμένεται σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

Γερμανία: Αναστάτωση για το δάνειο και τις αποζημιώσεις

Η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου που επανέφερε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας απασχολεί μεγάλη μερίδα του γερμανικού Τύπου, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. 

Αναφερόμενη στο θέμα των επανορθώσεων η σημερινή «Bild» υπενθυμίζει ότι η Γερμανία απορρίπτει αναφανδόν τις ελληνικές αξιώσεις: «Ως αιτιολογία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το αναγκαστικό δάνειο εμπίπτει στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος του 1953, η οποία απαλλάσσει τη Γερμανία από κάθε λογής επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στον αντίποδα η Αθήνα παραπέμπει στο ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ του κατοχικού δανείου και της απαίτησης για επανορθώσεις. 

Στίγκλιτς: Η Ευρώπη πρέπει να «θυσιάσει» το ευρώ για να σώσει το ευρωπαϊκό project

Το ευρώ είναι ελαττωματικό από τη γένεσή του, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, εκτιμώντας ότι έχει έρθει η ώρα για μια συνολική αναθεώρηση του κοινού νομίσματος, ενώ δεν αποκλείει και την διάλυση της Ευρωζώνης. 

Σε άρθρο του στους Financial Times, τονίζει ότι από την κρίση του 2008 και μετά η Ευρωζώνη δεν τα πάει πολύ καλά, παρά τις υποσχέσεις ευημερίας που έφερε μαζί του το ευρώ. 

Φθινόπωρο – κόλαση: 24 δισ. φόροι μέχρι το τέλος του 2016 για να… κυβερνάει ο Τσίπρας

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΧΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΨΕΛΝΕΙ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΑ» 

Επειδή, εδώ που φτάσαμε, πρέπει να λέμε μόνο αλήθειες, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι, για να μπορεί ο Τσίπρας να χορεύει στην Άρτα και να ψέλνει ο Καμμένος στην Τήνο, ο φτωχός ελληνικός λαός θα πληρώνει 4 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα μέχρι το τέλος του έτους σε άμεσους φόρους. 

Τόσο είναι το… κουστουμάκι που μας έχουν ράψει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου και οι δανειστές,για να «βγουν» τα νούμερα και να μην ενεργοποιηθεί ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων.