MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Καληνύχτα Ευρώ

Η «Εναλλακτική για την Ιταλία» είναι ένα ακόμη κόμμα που στηρίζει τον αγώνα εναντίον της Ευρωζώνης ως 4ου Ράιχ και της Γερμανίας – θεωρώντας πολύ σωστά πως η έξοδος της χώρας από τη νομισματική ένωση είναι απολύτως απαραίτητη, εάν θέλει να αποφύγει την καταστροφή και το χάος

«Το 2007 οι Έλληνες συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους πλουσιότερους λαούς παγκοσμίως, με βάση την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων (πηγή: Credit Suisse) – τα οποία, για τη μεσαία τάξη, υπολογίζονταν στο 1,16 τρις $. Έκτοτε, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, κυρίως δε μετά την υποταγή της χώρας στην Τρόικα, η μεσαία τάξη, η οποία παραδοσιακά στηρίζει τη Δημοκρατία και την κοινωνία, έχασε περιουσιακά στοιχεία αξίας 482 δις $ – οπότε της απομένουν ακόμη 678 δις $.

Oχι πια δουλειά... μόνο «δουλίτσα»: Εργαζόμενοι - «λάστιχο» με αμοιβές κάτω των 400 ευρώ!

«ΖΟΥΓΚΛΑ» Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

της Μαρίνας Νικολάκη 

«Νόμος» στην αγορά εργασίας τείνει να γίνει πλέον η εποχιακή και υποαμειβόμενη απασχόληση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 201.793 προσλήψεις το 54,16% αφορούσε θέσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας. Το γεγονός αποτυπώνει την "ζούγκλα" στην αγορά εργασίας, "τσαλακώνοντας" την ευφορία που καλλιεργείται περί μείωσης της ανεργίας.

Μέρκελ: Γερμανία - Τουρκία έχουν "Ειδική Σχέση"

"Ειδική σχέση" μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας "βλέπει" η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λόγω κυρίως της παρουσίας περισσότερων από τριών εκατομμυρίων πολιτών με τουρκικές ρίζες στη χώρα και εκφράζει την πεποίθηση ότι "αυτό θα παραμείνει έτσι". Επαινεί δε την Τουρκία για την συμβολή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο εφημερίδων "RedaktionNetzwerk Deutschland", η Μέρκελ παραδέχεται ότι υπάρχουν απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης, αλλά τονίζει ότι θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Γερμανία.

Το Προσφυγικό και η υποκρισία των Ευρωπαίων σε αριθμούς

Του Νότη Μαριά*

Όπως έχω επισημάνει επανειλημμένα, τα στοιχεία για την πορεία των μετεγκαταστάσεων και των επαναπροωθήσεων προσφύγων και παρανόμων μεταναστών από την χώρα μας δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και πρόσφατη Έκθεση της Κομισιόν με συνημμένο Πίνακα μετεγκαταστάσεων, Έκθεση την οποία παρουσιάσαμε στην Ειδική Έκδοση του περιοδικού Επίκαιρα του Αυγούστου 2016.

Παραμένουν τεράστιες οι συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ BERTELSMANN 

Επιδεινώνεται η κοινωνική ανισότητα στις βιομηχανικές χώρες σύμφωνα με νέα μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann. Τα προβλήματα «οξύνθηκαν εν μέρει δραματικά» τα τελευταία δύο χρόνια, επισημαίνεται στη σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και εστιάζει στις μελλοντικές προοπτικές 41 χωρών που Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της ΕΕ. 

Goldman Sachs: Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι έρχεται ιστορική συντριβή στα χρηματιστήρια

Με βάση την Goldman Sachs σε έρευνα που διεξήγαγε η πλειοψηφία των αναλυτών υποστηρίζει ότι πολλοί χρηματιστιριακοί δείκτες είναι υπερτιμημένοι έως ακραία υπερτιμημένοι.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι έρχεται ιστορική συντριβή στις μετοχές στην Wall και διεθνώς υποστηρίζει σε νέα ανάλυση της η Goldman Sachs.

H αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs υποστηρίζει ότι ειδικά στον δείκτη S & P 500 το μέσο P / E ο δείκτης κεφαλαιοποίηση προς κέρδη βρίσκεται στο 99 εκατοστημόριο όλων των ιστορικών αποτιμήσεων