MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι – Σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι.

Αύξηση σημείωσε τον Ιούλιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, καθώς διαμορφώθηκε σε 973.631 άτομα έναντι 950.025 ατόμων τον Ιούνιο. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, αναζητούντων εργασία, αυξήθηκε κατά 2,28% σε 846.000 άτομα. Από αυτούς το 63,31% είναι γυναίκες και το 52,08% είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο του ΟΑΕΔ για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών.

Σχέδιο άλωσης της Ελλάδος! Με κερκόπτορτα το ίδρυμα σώρος

«Χειρουργικές» παρεμβάσεις για να αλλοιωθεί το DNA της κοινωνίας

■ Συνταρακτικές αποκαλύψεις στα 2.500 απόρρητα έγγραφα του φισκοπιανού κερδοσκόπου που διέρρευσαν από χάκερ στο διαδίκτυο και δεν έχουν διαψευσθεί

■ Η χρηματοδότηση του Athens Pride, η «αγωνία» για τη φιλορωσική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη διένεξη με την Ουκρανία και το «φακέλωμα» ευρωβουλευτών που πίστευαν ότι μπορούν να προσεγγίσουν

Χειρουργικές παρεμβάσεις για να αλλαχθεί το DNA της κοινωνίας σε απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν

Τζ. Στίγκλιτς: Καταργήστε το ευρώ, σας καταστρέφει

Ο τρόπος, με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα, και οι επιβληθείσες περικοπές, είναι εμβληματικές της αποτυχίας του ευρώ, γράφει ο Αμερικανός νομπελίστας στο νέο του βιβλίο, όπου τεκμηριώνει γιατί το κοινό νόμισμα απειλεί την Ευρώπη. 

«Τα κατασκευαστικά λάθη του, μοιάζουν αξεπέραστα. Είναι καιρός να σκεφτεί κανείς την κατάργησή του», συμπεραίνει ο Στίγκλιτς, ο οποίος θεωρεί την Γερμανία υπεύθυνη για την αποτυχία του.

Όταν η Ελλάδα μοίραζε βοήθεια σε τρίτες χώρες

Αυτήν την εβδομάδα επιστράφηκαν για πρώτη φορά στο δημόσιο χρήματα από Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για προγράμματα ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας που δεν υλοποίησε ποτέ. Η έρευνα του ΥΠΕΞ, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια, φέρνει στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά της δραστηριότητας κάποιων ΜΚΟ στη χώρα μας πριν από την κρίση.

Τελικά ο ουρανός δεν έπεσε στο κεφάλι μας - Η Βρετανία πετάει...

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για την κατανάλωση και το οικονομικό κλίμα στη Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας., όπου κατά τον πρώτο μήνα μετά από το δημοψήφισμα οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,4%, σε σχέση με τον προηγούμενο, ενώ σε ετήσια αναγωγή η αύξηση φτάνει στο 5,9%. Το οικονομικό κλίμα στη χώρα αποτυπώνεται και από αυτά και από άλλα στοιχεία να είναι ήδη πολύ καλύτερο από ότι ήταν πριν από το δημοψήφισμα.

Έγγραφο σοκ από ΕΕ: Να εκβιάσουμε την Ελλάδα να γίνει ανοικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης μουσουλμάνων

ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΣΠΑΣΕΙ» ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τον εκβιασμό με οικονομική πίεση της Ελλάδας ώστε να γίνει ανοικτό στρατόπεδο συγκέντρωσης μουσουλμάνων αν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τους πρόσφυγες" αποκαλύπτει έγγραφο σοκ που δημοσιεύει το «Der Spiegel» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το έγγραφο δείχνει τις προετοιμασίες της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης συνεργασία της Ελλάδας.

Spiegel: Ο Σόιμπλε εκβίασε την Ελλάδα, όμως η οικονομία δεν ανακάμπτει

Σκληρή κριτική στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα ασκεί με άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο αρθρογράφος Τόμας Φρίκε, κάνοντας λόγο για "εκβιασμό" του Βερολίνου στη χώρα μας για να ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας που υπαγόρευε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Ολο το άρθρο του Τόμας Φρίκε στο Spiegel: