MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο αποπροσανατολισμός των Ελλήνων

Αντί να αναζητούνται οι υπεύθυνοι της τεράστιας καταστροφής που προκλήθηκε στην Ελλάδα μετά το 2010, έτσι ώστε να πληρώσουν τις ζημίες που υπέστη η χώρα μας, η δημόσια συζήτηση στρέφεται σκόπιμα στην εποχή προ των μνημονίων – για να συνεχιστεί η αυτοενοχοποίηση και η θυματοποίηση των Πολιτών, με τη βοήθεια των οποίων έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους, σιωπούν όπως τα πρόβατα και δεν επαναστατούν.

«Είναι εντυπωσιακό το πόσο αποτελεσματικός είναι ο απλός αποπροσανατολισμός, ως ένας μηχανισμός ελέγχου των ανθρώπων» (Mira Grand, εικόνα). 

Berenberg: Δεν εισρέουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα, βαλτώνει η οικονομία – Σκόπιμα περιθωριοποιείται το ελληνικό ζήτημα

Ο κίνδυνος αυτός της βαλτωμένης οικονομίας έχει τις ίδιες παρενέργειες όσο και οι αναφορές για Grexit το οποίο όντως δεν φαίνεται να αποτελεί βασικό κίνδυνο αναφέρει η Berenberg... 

Στην Ελλάδα δεν εισρέουν νέα κεφάλαια και η εξέλιξη αυτή είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει αστοχίες στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος που υλοποιείται αναφέρει στέλεχος της Γερμανικής τράπεζας Berenberg που μίλησε στο bankingnews.

«Έμφραγμα» στην αγορά, στα ύψη οι ακάλυπτες επιταγές.

Δραματική επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά και περαιτέρω μείωση της ρευστότητας δείχνουν τα στοιχεία του «Τειρεσία» για τις ακάλυπτες επιταγές, οι οποίες υπερτετραπλασιάσθηκαν σε ένα μήνα και ανήλθαν τον Ιούλιο σε περίπου 200 εκατ. ευρώ. 

Η ξαφνική «έκρηξη» αποδίδεται εν μέρει και στις αλυσιδωτές «παρενέργειες» που προκάλεσαν στην αγορά τα προβλήματα της αλυσίδας Μαρινόπουλος, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα τέλματος και απελπισίας στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες επιχειρήσεις…