MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ποιοι ωφελήθηκαν από τα 440 δις δολάρια για τη διάσωση της Ελλάδας;

Πάντως όχι η Ελλάδα! 

Του Jack Rasmus*

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο της κρίσης του ελληνικού χρέους το 2015, την τρίτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας από το 2010. Στις 20 – 21 του περασμένου Αυγούστου 2015, η «Τρόικα» -δηλαδή, τα πανευρωπαϊκά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)- καθώς και το ΔΝΤ επέβαλαν μια τρίτη διαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας. Στην Ελλάδα δόθηκαν 98 δισεκατομμύρια δολάρια (ΣτΜ: 86,43 δισεκατομμύρια ευρώ) σε δάνεια από την Τρόικα.

"Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω"! - Φοροδοτική ικανότητα πολιτών, τέλος: 375 εκατ. ευρώ «τρύπα» στα έσοδα μέσα σε 3 εβδομάδες!

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ 

του Μανώλη Ποτάκη 

"Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Αυτή η βασική αρχή των καταρρακωμένων οικονομικών είναι αυτή που επικρατεί σήμερα στα δημόσια οικονομικά. 

Με τις συνολικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το δημόσιο να πλησιάζουν τα 95 δισ, ευρώ (!) το έλλειμα στα φορολογικά έσοδα της τάξεως μόνο των τελευαίων τριών εβδομάδων ανέρχεται στα 375 εκατ. ευρώ αφού σημαντικό μέρος των φορολογουμένων άφησαν απλήρωτη την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. 

Η Ελλάδα στα πρόθυρα αυτοκτονίας: Πάνω από 1 τρισ. € έχουν κοστίσει τα Μνημόνια στους πολίτες

Οι πολιτικές των αδηφάγων δανειστών, με οδηγό το Βερολίνο, οδηγούν τη χώρα στην αυτοκτονία: φόροι και ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ύψη και την ίδια στιγμή μισθοί και συντάξεις ισοδυναμούν με ψίχουλα – Οι αριθμοί «ζαλίζουν»… 

Με την Ελλάδα να διανύει ήδη έξι γεμάτα χρόνια Μνημονίων, εύλογα αναρωτιέται πλέον κανείς για πόσο διάστημα ακόμη θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος μια σειράς αποτυχημένων πολιτικών, οι οποίες ήδη, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, έχουν κοστίσει στους πολίτες πάνω από 1 τρισ. ευρώ. 

Οι πολίτες σηκώνουν τις καταθέσεις τους, δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ! Το Κράτος στεγνώνει από χρήμα

Η Μεγάλη Επανάσταση, η πιο συγκλονιστική αντεπίθεση των Ελλήνων Φορολογουμένων ενάντια στο φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος αρχίζει να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” από πολύ νωρίς έκανε λόγο για την μεγάλη επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν είναι άλλη από το στραγγαλισμό των δημοσίων εσόδων.

Οι πολίτες σταματούν να δίνουν χρήματα στο ελληνικό κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες του και τους Οργανισμούς (υποτιθέμενης) κοινής ωφελείας. Οι Ελληνες πολίτες σταμάτησαν να πληρώνουν οτιδήποτε στο κράτος. Δεν θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ κι αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση της μεταπολίτευσης. Οπως δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Η μοίρα του προτεκτοράτου

Ασφαλώς δεν πιστεύουμε πως θα έχει ποτέ κανένας Έλληνας πρωθυπουργός το θάρρος να καταθέσει αγωγή εναντίον της Τρόικα, πόσο μάλλον όταν όλοι «ασπάσθηκαν» τελικά την καγκελάριο – ούτε βέβαια πως οι Πολίτες της χώρας θα το απαιτήσουν, πλημμυρίζοντας τους δρόμους.

Έχει τεκμηριωθεί επανειλημμένα, όσον αφορά όλες τις μετά μνημονίων ελληνικές κυβερνήσεις, τις προηγούμενες, τη σημερινή και πιθανότατα τις επόμενες ότι, μπορούν να δηλώνουν ότι θέλουν, αλλά απαγορεύεται να πράττουν – ενώ, όταν αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές/απαιτήσεις της πραγματικής ηγεσίας της χώρας, της Τρόικα, τότε αυτές απλά τοποθετούνται ως προαπαιτούμενα της εκάστοτε δανειακής δόσης, οπότε εφαρμόζονται καταναγκαστικά. 

Στις επόμενες εκλογές το δίλημμα θα είναι ένα...

Στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα έχουμε κυβέρνηση

Soros-Rothschild με βιτρίνα Κυριάκο Μητσοτάκη

 ή αν θα έχουμε κυβέρνηση 

Soros-Rothschild με βιτρίνα Αλέξη Τσίπρα.

Πώς είπατε; Δεν υπάρχει αστυνομία; Δείτε πόσοι αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη των VIP

(Σ.Σ.: Σε Μπανανίες ..., Αποικίες και Προτεκτοράτα τύπου Ελλάδα, είναι γνωστό ότι τα "όργανα της τάξης", έχουν υποβιβαστεί σε Security ή ακόμα - ακόμα και σε "χαριτωμένες υπηρετριούλες" ...  που κουβαλάνε και τα ψώνια, σε όποιον έχει την οικονομική επιφάνεια....)

Μόνιμη αιμορραγία η διάθεση χιλιάδων αστυνομικών σε πολιτικούς, επιχειρηματίες ακόμα και διάσημους δημοσιογράφους. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για την κατάτμηση της Άμεσης Δράσης…