MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΔΕΗ: 1,8 εκατ. πελάτες χρωστούν πάνω από 1 δισ. ευρώ!

Περίπου 350.000 πελάτες έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ, της τάξης του ενός δισ. ευρώ, μέχρι στιγμής, ενώ πάνω από 1,8 εκατ. πελάτες, που επίσης οφείλουν ποσό άνω του ενός δισ., δεν έχουν σπεύσει ακόμη στα γραφεία της Επιχείρησης για διακανονισμούς.

Σχετικά στοιχεία παρουσίασε σήμερα η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι οι διακανονισμοί εξελίσσονται ικανοποιητικά, ενώ ως πολύ ικανοποιητική χαρακτηρίζει και την τήρηση των διακανονισμών, η οποία ξεπερνά το 90%. Η Επιχείρηση εκτιμά ότι στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει το πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, οι διακανονισμοί θα αυξηθούν σημαντικά, «καθώς η έκπτωση 15% – ανταμοιβή της συνέπειας θα έχει πλέον αποδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών-δικαιούχων, γεγονός που αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά».

Οι ενστάσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

«Ιδιαίτερα οδυνηρές εκπλήξεις επιφυλάσσουν τα αναρτηθέντα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ 2016 σε μεγάλο αριθμό φορολογουμένων, οι οποίοι δεν πρόκειται να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα παράλογα αυξημένα ποσά που τους ζητούνται να πληρώσουν», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΜΙΔΑ.

«Από τα εκκαθαριστικά αυτά προκύπτει ότι οι φετινές ρυθμίσεις του ΕΝΦΙΑ εμφανίζουν μικρές μειώσεις μόνον σε φορολογούμενους οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν πολύ χαμηλές φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ έχουν στοχοποιήσει ως θύματά τους ήδη βαρύτατα φορολογούμενους πολίτες», προσθέτει η ΠΟΜΙΔΑ.

Ποιά κρίση;

Για ποια κρίση μιλάμε όταν επίσημοι και ανεπίσημοι παγκόσμιοι φορείς καταδεικνύουν τα τελευταία χρόνια και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αυτό που βιώνουμε οι Έλληνες με το καθεστώς των μνημονίων, είναι απλώς οι επιπτώσεις της σωτηρίας των Ευρωπαικών τραπεζών που επωμίστηκε αποκλειστικά η Ελλάδα!

Για να σωθούν οι ξένες τράπεζες ξαφνικά εμφανίστηκαν από το πουθενά οι «πατριώτες» Γεωργίου του ΔΝΤ, η Παναρίτη της Παγκόσμας Τράπεζας, ο Μόσιαλος της Παγκόσμας Τράπεζας, ο Χριστοδούλου της Goldman Sachs, o Παπαδήμου της ΤτΕ και της Τριμερούς Επιτροπής, ο Ζανιάς της Εθνικής Τράπεζας, ο Στουρνάρας της Εμπορικής Τράπεζας, κοκ... 

Γιατί δεν διαμαρτυρόμαστε εναντίον και αυτής της κυβέρνησης; Ο κατήφορος της χώρας…

Ως γνωστόν, η Ελλάδα και η παρούσα κυβέρνηση που ελέγχει το κράτος, έχουν επιλύσει όλα τα προβλήματα της χώρας. Η οικονομική κρίση έχει εξαφανιστεί (διά μαγείας), οι εξωτερικοί εχθροί και οι απειλές ακόμα και από τους ανύπαρκτους εθνικιστές των Σκοπίων δεν υπάρχουν, είναι στη φαντασία μας, και ο λαός ζει ευτυχισμένος στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου.

Υφεση και το 2016: Μείωση 0,9% του ΑΕΠ σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2015 λόγω τουρισμού, κακής ψυχολογίας και μειωμένων δημόσιων δαπανών

ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

του Πάνου Δαμουλιάνου 

Ασχημα τα νέα στο τομέα του ΑΕΠ, αφού η ύφεση "καλά κρατεί" και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους: Όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου τα capital controls σε συνδυασμό με την μείωση του τουριστικού ρεύματος και την παγωμάρα που επικράτησε στην αγορά από τον Μάϊο και μετά λόγω των παρανοϊκών φορολογικών μέτρων που επέβαλαν για άλλη μια φορά οι δανειστές, υπονόμευσαν τις ελπίδες για τέλος της ύφεσης. 

Τελεσίγραφο του ΔΝΤ φέρνει η Βελκουλέσκου.

Έρχεται με φούρια η τρόικα και πάλι… στην τρίτη αξιολόγηση με πολλά δυσάρεστα, αφού όλες οι αλλαγές που ζητά ανατρέπουν ό,τι γνωρίζαμε για τους μισθούς, τις συντάξεις και τις εισφορές. 

Περισσότερο απαιτητική εμφανίζεται η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία ζητά τη λήψη νέων, πρόσθετων. Από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, μάλιστα, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η παραμονή τού ΔΝΤ στο πρόγραμμα.