MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

O Τζορτζ Σόρος και η θεωρία του χάους: Γιατί τα ΜΜΕ αγνόησαν τα χιλιάδες e-mails του

Της Caroline B. Glick 

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ αγνόησαν τα χιλιάδες e-mails του ιδρύματος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος από το δίκτυο ακτιβιστών χάκερ DCLeaks. Το Ίδρυμα Open Society Foundation (ΟSF) του Σόρος υπήρξε το όχημα μέσω του οποίου ο δισεκατομμυριούχος διέθεσε πακτωλό δολαρίων τις δύο τελευταίες δεκαετίες σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. 

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΣΗΤΟ

Το μοναδικό κόλπο που έχει το καθεστώς για να κρατά το λαό αιχμάλωτο εξακολουθεί να είναι το παρωχημένο παραδοσιακό δίπολο «Αριστερά – Δεξιά». Μέχρι στιγμής δεν έχει εφεύρει κάτι καινούργιο, αν και το εθνικό κράτος, μέσα στο οποίο εμφανίστηκε το δίπολο αυτό, έχει καταρρεύσει. 

Με την έλευση των μνημονίων, το καθεστώς έξυπνα έστησε

παράλληλα (με το Αριστερά – Δεξιά) το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο. Αντιμνημόνιο τόσο από αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. όσο και από δεξιά με ΑΝΕΛ και ΧΑ.