MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η κατρακύλα της Μέρκελ! Καταποντίζεται σε κάθε δημοσκόπηση!

Τελευταία δημοσκόπηση πριν τις αυριανές τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο βλέπει τους Χριστιανοδημοκράτες της Α. Μέρκελ να δίνουν μάχη στήθος με στήθος με την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» για τη δεύτερη θέση. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γερμανικά και ξένα μέσα ενημέρωσης στρέφουν την προσοχή τους στην βορειοανατολική Γερμανία στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, όπου αύριο διεξάγονται τοπικές εκλογές. 

Με τα χρήματα από τις άδειες, ο Τσίπρας θα μοιράσει… τυρόπιτες στο λαό!

Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε το «παραμύθι» που έψαχνε για να «πουλήσει» από το βήμα της 81ης ΔΕΘ 

Η δεύτερη φάση του επικοινωνιακού show που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη φάση επίδειξης δύναμης ήδη την ζήσαμε από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Επικοινωνίας. 

ALPHA BANK: Φόροι – αβεβαιότητα μπλοκάρουν την ανάπτυξη – Μειώνονται και οι εξαγωγές

Μπορεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΟΒΕ να επιβεβαιώνουν την θετική προοπτική που διαμορφώνεται για την εξέλιξη της επενδυτικής δαπάνης ( ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών προσεγγίζει το μέσο επίπεδο της περιόδου 2000-2016, μετά την περυσινή κατάρρευσή του), ωστόσο η ιδιωτική δαπάνη δεν μπορεί να υποστηρίξει την ανάκαμψη. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην εβδομαδιαία έκθεσή της η Alpha Bank, η ιδιωτική κατανάλωση δεν δύναται να υποστηρίξει την ανάκαμψη, τουλάχιστον σε βραχύ χρονικό ορίζοντα (εξέλιξη που επιβεβαιώνεται και από την πτώση του όγκου των λιανικών πωλήσεων), ως αποτέλεσμα της χαμηλής ροπής προς κατανάλωση των νοικοκυριών λόγω του αυξημένου φορολογικού βάρους και της αβεβαιότητας αναφορικά με τα μελλοντικά τους εισοδήματα.