MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν ο Γιώργος Κοντογιώργης ξεμπροστιάζει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα...

Ο λόγος του πάντα διαχρονικός και διαφωτιστικός όσον αφορά το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα και όχι μόνο....

Για τον διακεκριμένο καθηγητή πολιτικής επιστήμης, πρώην Πρύτανη της Παντείου και εκλεκτό συμπατριώτη μας κ. Γιώργο Κοντογιώργη, το παιχνίδι στη χώρα μας είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο, μέσα σ’ ένα «σικέ» πολιτικό σύστημα, που επιμένει να «λεηλατεί» την ελληνική κοινωνία, από την εποχή του Όθωνα μέχρι σήμερα, με απώτερο σκοπό – τι άλλο; - το προσωπικό όφελος!

Πολιτισμική χρεοκοπία

Τα 246 εκ. € που προσφέρθηκαν για τη χειραγώγηση των Ελλήνων, τεκμηριώνουν πόσο ισχυρός είναι ο λαός που όμως επιλέγει να σιωπά όπως τα πρόβατα – ενώ είναι εντυπωσιακή η δημοσιότητα που δίνεται σε έναν άνθρωπο που απλά διασπείρει ψευδείς ελπίδες ύψους 600 δις $, όταν κανείς δεν επισημαίνει τη διακριτική αποχώρηση του ΔΝΤ.

«Για εκείνο το χρονικό διάστημα που αρκεί μία σπίθα για να ξεσπάσει μία τεράστια πυρκαγιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του πλανήτη, η Ελλάδα θα διατηρείται τεχνητά στη ζωή – με κάθε τρόπο και ανεξάρτητα από την παταγώδη αποτυχία των οικονομικών προγραμμάτων που εφαρμόζονται ή από το κόμμα που την κυβερνάει.

Εάν τυχόν όμως ο κίνδυνος αυτός περάσει, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρόνο μηδέν εκτός Ευρωζώνης και στα σκουπίδια της ιστορίας – λεηλατημένη δυστυχώς και πλήρως εξαθλιωμένη».

Ισλανδία: Οι τραπεζίτες αποζημιώνουν με 30.000 κορώνες κάθε πολίτη!

Αφού πρώτα φυλάκισαν 26 τραπεζίτες, σε συνολικά 74 χρόνια φυλάκισης, ως υπεύθυνους για την κατάρρευση του τραπεζικού τους συστήματος, όλοι οι Ισλανδοί θα πάρουν, από 30.000 κορώνες, ως πληρωμή, για την πώληση μίας, από τις τρείς μεγαλύτερες Τράπεζες της χώρας.

Τώρα κάθε Ισλανδός φορολογούμενος θα λάβει αποζημίωση για την πώληση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, της Íslandsbanki.

«Γονατίζουν» οι επιχειρήσεις από τους συνεχείς φόρους - 4,5 δισ. ευρώ πρέπει να καταβάλουν έως το τέλος του έτους

Οι συνεχείς φόροι "γονατίζουν" τις επιχειρήσεις και συνέπεια αυτού είναι τα λουκέτα να πέφτουν βροχή και η ανεργία να αυξάνεται. Μέχρι το τέλος του έτους οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν φόρους που αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ, όταν το Δημόσιο από την πλευρά του έχει κηρύξει στάση πληρωμών και δεν επιστρέφει ούτε τον ΦΠΑ, αλλά και ούτε πληρώνει τους ιδιώτες-προμηθευτές.

Η χαριστική βολή και φέτος έρχεται με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι αυξημένος. Δεν είναι όμως ο μόνος φόρος που πρέπει να καταβάλουν οι επιχειρήσεις κάνοντα τη συνέχιση της λειτουργίας τους να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.

Κρυφό έλλειμμα 2,25 δισ. στα Ταμεία απειλεί τις συντάξεις.

Κρυφό έλλειμμα 2,25 δισ. ευρώ (2.225.524.110 €) στο ασφαλιστικό αποκαλύπτεται από το εξώδικο που έστειλε ο ΕΟΠΥΥ προς τις διοικήσεις πέντε Ταμείων, διεκδικώντας τις εισφορές ασθένειας (6% επί κύριων και επικουρικών συντάξεων) που ενθυλακώνουν τα Ταμεία και δεν αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».