MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αναβολή πληρωμών

Το πού ακριβώς οδηγείται η Ελλάδα αργά αλλά σταθερά, είναι πλέον γνωστό σε όλους τους Έλληνες – αναφέροντας από τα πρόσφατα στοιχεία μόνο την έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος κατά 88,9% τον Ιούλιο, λόγω στέρησης των εξαγωγών, το νέο χαράτσι στα ακίνητα υπέρ των μηχανικών, τις νέες μειώσεις των συντάξεων (άρα της κατανάλωσης), την έξοδο ή το κλείσιμο ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων, τα προβλήματα των τραπεζών κοκ.

Νότης Μαριάς: Να κληθεί η Γερμανία στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής για τις αποζημιώσεις!

Την πρότασή του να κληθεί η Γερμανία στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωβουλής προκειμένου να τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα των Οφειλών της προς την Ελλάδα που ως γνωστόν συμπεριλαμβάνουν πέραν των άλλων τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και τις αποζημιώσεις των συγγενών των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επανέφερε με γραπτή του επιστολή την οποία απέστειλε στην Επιτροπή Αναφορών την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μνημόνιο για πάντα θέλουν οι Βρυξέλλες για την Ελλάδα!

Οι Ευρωπαίοι δανειστές, με πρωτεργάτες τους Γερμανούς, φαίνεται ότι ετοιμάζονται να θέσουν την Ελλάδα σε αναγκαστικό και άμεσο καθεστώς μνημονίου για… πάντα!

Μάλιστα, στην πρόταση που θα συζητηθεί στο Eurogroup και η οποία προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου της Ευρωζώνης, που θα βοηθήσει στη θωράκισή της από χρηματοπιστωτικά σοκ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Πάνος Καμμένος: Ο υπουργός που παραιτείται κάθε δύο μήνες

Πολιτικά αφερέγγυος και ιδεολογικά συγχυσμένος ο αυτοαποκαλούμενος «πατριώτης» πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Μπορεί να βρίσκεται μόλις ένα χρόνο στην εξουσία, ωστόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει καταφέρει να απειλήσει με παραίτηση έξι (!) φορές.

Ο... ιδεολογικά συγχυσμένος κ. Καμμένος, ξέχασε τις «κόκκινες» γραμμές που έθετε προεκλογικά και τις μετέτρεψε σε διακεκομμένες και μάλιστα ροζ... για να είναι και πιο κοντά στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τράπεζες και το χρήμα

Η κυριαρχούσα Οικονομία δεν έχει καμία σχέση με επιστήμη, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για τη Θρησκεία που επιβάλλουν οι εκλεκτοί – οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός από το να μάθουν οι Πολίτες μόνοι τους όσο περισσότερα μπορούν και ειδικά οι Έλληνες, οι οποίοι βιώνουν πρώτοι μία πρωτοφανή επίθεση των αγορών.

Ανάλυση

«Στην οικονομία, η οποία ουσιαστικά καθορίζει την πολιτική, έχει επικρατήσει η σχολή που πρεσβεύει τη νεοκλασική θεωρία, γνωστή στους περισσότερους ως η οικονομία της αγοράς ή φιλελευθερισμός – η βασική διαφορά του οποίου με το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι άλλη, από την πλήρη κυριαρχία στο δεύτερο των χρηματοπιστωτικών αγορών, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.