MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτά που «έκρυβαν» τώρα τα λένε ανοιχτά οι Αμερικανοί – Τεράστια τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο

Ο Αμερικανός υφυπουργός Ενέργειας αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, Τζόναθαν Έλκιντ δήλωσε ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει την ιδέα της μεταφοράς ισραηλινού και κυπριακού αερίου μέσω ενός νέου υποθαλάσσιου αγωγού προς την ηπειρωτική Ελλάδα». Όμως, όπως είπε, «θα είναι μια πολύ μακρά και ακριβή διαδρομή και προφανώς ως εκ τούτου δύσκολο να κατασκευαστεί υπό τις σημερινές συνθήκες της αγοράς». Τόνισε ότι μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της NobleEnergy ανακάλυψε φυσικό αέριο στο τεμάχιο «Αφροδίτη» ανοιχτά της Κύπρου, που εκτιμάται ότι έχει πιθανά αποθέματα 5 τρις κυβικών ποδών. Ισραηλινοί και Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ίσως έφτασε ο κατάλληλος χρόνος για να διερευνηθεί η εξαγωγή φυσικού αερίου προς την Τουρκία μέσω αγωγού», σημείωσε ο Αμερικανός υφυπουργός. 

Το ιταλικό τραπεζικό δράμα

Η άνοδος των υποχρεώσεων της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας απέναντι στις υπόλοιπες του ευρωπαϊκού συστήματος διακανονισμού πληρωμών (Target 2), τεκμηριώνει τη μαζική φυγή καταθέσεων – καθώς επίσης κεφαλαίων εκ μέρους των διεθνών επενδυτών.

Άρθρο

Σύμφωνα με την έκθεση της «Banca d’ Italia», οι υποχρεώσεις της απέναντι στις υπόλοιπες (ουσιαστικά στη γερμανική) κεντρικές τράπεζες, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συστήματος Target 2 (ανάλυση), αυξήθηκαν κατά 35 δις € μόνο εντός του Αυγούστου, φτάνοντας στα 327 δις € συνολικά (γράφημα) – γεγονός που σημαίνει ότι, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού την εποχή της κορύφωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ήταν κάτω από τα 300 δις €.

Η κλοπή του χρυσού

Όλοι γνωρίζουμε πως ανέκαθεν τα αποθέματα χρυσού «μετακινούνταν» από τις χώρες με εμπορικά ελλείμματα, άρα με ζημίες, προς τις χώρες με εμπορικά πλεονάσματα και επομένως με κέρδη. Αυτός ήταν άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους η Αμερική εγκατέλειψε τον κανόνα του χρυσού το 1971, θέλοντας μεταξύ άλλων να αποφύγει την πλήρη απώλεια των αποθεμάτων της. 

ΕΝΦΙΑ: Ο κόσμος πληρώνει νοίκι για να "μείνει στην Ευρώπη"...

Πίσω απο κάθε απόφαση και νόμο, υπάρχει ένα όνομα και μιά υπογραφή

Επειδή έχουμε σαν λαός μικρή μνήμη, να μην ξεχνάμε τους πρωτεργάτες του φόρου ακινήτων σε μια εντελώς άδικη και καταχρηστική βάση: Βενιζέλος και Σαμαράς.

Από κει και πέρα, ήταν λουκούμι για την Τρόικα να ζητάει για την κατάργηση ή μείωση αυτού, τα λεγόμενα ισοδύναμα. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα τα πούμε στο δικαστήριο!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύσταση νομικού φορέα υπεράσπισης της Δικαιοσύνης με αυτόνομη δράση, ο οποίος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια.

Όπως δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο νέος φορέας «θα διεκδικήσει όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση, όλα αυτά που δεν κάνει η Βουλή, όλα αυτά που παραλείπει, πολλές φορές, να κάνει και η Δικαιοσύνη ή παρατείνει την διεξαγωγή τους».

«Mόνος ο ευρωπαϊκός νότος»

Ο γερμανός τύπος προχωρά σε αποτίμηση της Συνόδου Μεσογειακών Χωρών στην Αθήνα και καταλήγει ότι στο νότο απουσιάζουν οι δημιουργικές δυνάμεις που μπορούν να συνδιαμορφώσουν την Ευρώπη του αύριο. 

Οι ρίζες της Ευρώπης βρίσκονται στο νότο, στην Ελλάδα και την Ιταλία, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με αφορμή τη Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών στην Αθήνα με τίτλο «Μόνος ο ευρωπαϊκός νότος». Και η εφημερίδα του Μονάχου συνεχίζει: «Σήμερα όμως οι ρίζες αυτές είναι γυμνές. Η διαφθορά, η ανεργία, οι παραπαίουσες οικονομίες και το συναίσθημα στη νεολαία ότι δεν έχει προοπτική, διαλύει ότι απέμεινε από τον ενθουσιασμό για την Ευρώπη. Η πεποίθηση ότι ο πλούσιος βορράς έχει εγκαταλείψει τον νότο στην τύχη του ενισχύει τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις. Ένα μέρος του ευρωπαϊκού βορά, η Μ. Βρετανία έχει χαθεί ήδη για την ΕΕ. Δεν θα πρέπει να γίνει το ίδιο και με τον νότο.