MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ειδεχθές έγκλημα το swap του Σημίτη !!

Για να «εξαφανίσει» χρέος 2,8 δισ. (ο… «καταλληλότερος») χρέωσε την πατρίδα με επιπλέον 16 δισ. ευρώ και «χάρισε» στην Goldman Sachs 600.000.000 για την «εξυπηρέτηση»

► Η αλχημεία που βαπτίστηκε «πολιτική απόφαση» για να γίνει δεκτή η χώρα στην ΟΝΕ

► Ο ρόλος του δήμιου Τόμσεν και του υπόδικου Γεωργίου (της ΕΛ.ΣΤΑΤ.) 

Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος της ευρωζώνης που πλήρωσε προκαταβολικά (5 δισ. ετησίως από το 2010 έως το 2014) τις ενδεχόμενες ζημίες από «στοίχημα» που θα έληγε μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Απίστευτο και όμως αληθινό.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;; ΑΝ ΟΧΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΑ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ… 

Για να μην ξεχνιόμαστε κύριες και κύριοι…

Κατάλαβες τώρα, γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες


Οι Γερμανοί απέρριψαν και πάλι το θέμα των αποζημιώσεων: “Έχει κλείσει νομικά και πολιτικά”

(Σ.Σ. : Καλό επίσης είναι, οι Γερμανοί να κόψουν τις "επικοινωνιακές παρλαπίπες" και να αντιπαραθέσουν  τα νομικά επιχειρήματα, με χαρτιά και υπογραφές, που αναδεικνύουν την θέση τους στο θέμα... )

Νέο, διπλό “όχι” είπε σήμερα η Γερμανία στο θέμα των αποζημιώσεων που ζητά η Ελλάδα και επανέφερε χθες στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, μετέδωσε το Mega στο μεσημεριανό του δελτίο. 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στ. Ζάιμπερτ, όπως έχει τονίσει πολλές φορές στο briefing η θέση της Γερμανίας στο θέμα των αποζημιώσεων δεν έχει μεταβληθεί. 

“Το θέμα για μας έχει κλείσει νομικά και πολιτικά”, τόνισε. 

Γιατί η Μέρκελ χάνει ολοένα και περισσότερο τη συμπάθεια των Γερμανών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Die Welt τo 42% των Γερμανών θεωρεί ότι ο πρόεδρος του βαυαρικού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU), Χορστ Ζέεχοφερ θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία ως υποψήφιος καγκελάριος από την πρόεδρο του -αδελφού- χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές του 2017. 

Πάντως, το 52% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι ο Ζέεχοφερ θα ήταν ιδανικότερος υποψήφιος από τη Μέρκελ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία έγινε από το Ινστιτούτο Infratest για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Γκρίζα ζώνη τα νησιά του Αιγαίου για την Ελλάδα.

Μια απλή περιοδεία στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου δίπλα στις τουρκικές ακτές, σου προσφέρει την πραγματική εικόνα μιας τραγικής κατάστασης. Τα νησιά αυτά, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος έως τα Δωδεκάνησα που δέχτηκαν και δέχονται τον κύριο όγκο των πληθυσμιακών ροών από την Τουρκία, ουσιαστικά είναι πια μια γκρίζα ζώνη για την Ελλάδα. 

Deutsche Bank: Ποιος ελέγχει τα 60 τρισ. δολάρια κρατικού χρέους;

Οι κάτοχοι του παγκόσμιου χρέους σε δύο διαγράμματα.

Το συνολικό κρατικό χρέος, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέρχεται περίπου στα 60 τρισ. δολάρια, το οποίο πωλείται στους επενδυτές με τη μορφή ομολόγων.

Ποιος, όμως, διακρατεί αυτό το χρέος;

Στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να απαντήσει ο Torsten Sløk, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, διασπώντας το χρέος διαφόρων χωρών, ανάλογα με ποιος το «εξουσιάζει».