MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η σκιώδης εξουσία

Στο Βερολίνο, στις Βρυξέλες, στην Ουάσιγκτον και αλλού, υπάρχουν de facto δύο κυβερνήσεις: η μία από αυτές είναι η δημοκρατικά εκλεγμένη από τους Πολίτες, ενώ η άλλη η σκιώδης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ελίτ – η οποία είναι αυτή που παίρνει τελικά τις αποφάσεις.

«Όταν δεν δηλώνει επίσημα τη πτώχευση του ένα χρεοκοπημένο κράτος για να προστατευθεί, καθώς επίσης όταν δεν την απαιτούν οι Πολίτες του επειδή δειλιάζουν, τότε χρεοκοπούν και οι ίδιοι – ενώ τόσο το ίδιο το κράτος, όσο και ο δύστυχος λαός του, λεηλατούνται με το χειρότερο δυνατόν τρόπο. Κάτι τέτοιο βιώνουμε ήδη σήμερα, εν πρώτοις με τις χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, καθώς επίσης τους πλειστηριασμούς τους – αφού βέβαια έχουν προηγηθεί τρομακτικές μειώσεις εισοδημάτων και υπερβολικές αυξήσεις φόρων.

Συνταγματογνωσία: Για να είστε σωστά ενήμεροι...

( Σ.Σ.: Όπως σε όλα τα καλά προτεκτοράτα - μπανανίες, που κρύβονται πίσω από την λέξη "Δημοκρατία". Κατά τα άλλα... είναι κυρίαρχος ο λαός!

Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας μας, δεν προβλέπεται καμία κύρωση σε βουλευτές που ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους;

Πανάκριβη η Ελλάδα με τους μισθούς στα τάρταρα!

Δυσανάλογα ακριβό παραμένει το λεγόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα, καθώς, αν και η αγοραστική δύναμη διαρκώς φθίνει, οι τιμές, και μάλιστα σε βασικά είδη διατροφής, βρίσκονται σε σταθερά υψηλά επίπεδα, προκαλώντας αιμορραγία στον ούτως ή άλλως φτωχό οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Οι διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ και κυρίως αυτή που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με την υπαγωγή σειράς τροφίμων από τον συντελεστή 13% στον συντελεστή 23% –και τώρα πλέον 24%– προκαλεί υποχώρηση της κατανάλωσης και με τη σειρά τους βιομηχανία και λιανεμπόριο, για να αντισταθμίσουν τις απώλειες στην εγχώρια αγορά, διατηρούν ή και αυξάνουν τις τιμές. 

Ύβρις Άτη Νέμεσις Τίσις… ή έγκλημα και τιμωρία!

Δήμητρα Ρετσινά- Φωτεινίδου,
Φιλόλογος – Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ. 

«Κατέβην χθες εις Πειραιά μετά Γλαύκωνος του Αρίστωνος προσευξόμενος τε τη θεώ και άμα την εορτήν βουλόμενος θεάσασθαι τίνα τρόπον ποιήσουσιν….» Με αυτά τα λόγια του Σωκράτη αρχίζει ο δημοφιλέστερος διάλογος πολιτικής επιστήμης όλων των εποχών: η «Πολιτεία» του Πλάτωνος Αθηναίου. Ο Πλάτων συνέγραψε την «Πολιτεία» στα 375π.Χ παρουσιάζοντας μέσα από τη συζήτηση μιας συντροφιάς φίλων τις περιεκτικές προτάσεις του για μια ιδανική πολιτεία–state. 

Τρομακτική προειδοποίηση! Έρχεται η «τέλεια καταιγίδα» που θα διαλύσει την παγκόσμια οικονομία

Μια «τέλεια καταιγίδα» ετοιμάζεται να ξεσπάσει πάνω στις αγορές η οποία θα φέρει ένα οικονομικό μακελειό στο πέρασμά της, προειδοποιεί χρηματιστηριακός εμπειρογνώμονας.

Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια τεράστια πτώση 12 τοις εκατό στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, σε μια επανάληψη της αναταραχής που είχε ξεσπάσει στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρόζενμπεργκ επικεφαλής οικονομολόγος και στρατηγικός αναλυτής της εταιρείας Gluskin Sefild, σύμφωνα με την Daily Express.