MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πως ο Νότος πλήρωσε για τις κρίσεις του Βορρά και για την υποταγή του...


Oι κρίσεις του χρέους της περιφέρειας συνδέονται με κρίσεις που συμβαίνουν στις πιο ισχυρές καπιταλιστικές χώρες και χρησιμοποιούνται για την υποταγή των κρατών. Το παρακάτω κείμενο τοποθετεί τις κρίσεις του χρέους των χωρών της «περιφέρειας» από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα εντός μιας ιστορικής προοπτικής. Από την Λατινική Αμερική έως την Κίνα, περνώντας από την Ελλάδα, την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το χρέος χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εξουσίας και ως μέσο συσσώρευσης πλούτου προς όφελος των κυρίαρχων τάξεων.

Τζακ Λιού: «Το θέμα ανάπτυξη ή λιτότητα τελείωσε» - Όλοι εναντίον Βερολίνου για αλλαγή πολιτικής στην ΕΕ

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ Φ.ΟΛΑΝΤ


Ασφυκτικό πρέσινγκ στο Βερολίνο να αλλάξει στάση και να τερματιστεί η πολιτική λιτότητας για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η ύπαρξη μιας νέας μεγάλης κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, ασκούν πλέον οι χώρες της ΕΕ και οι ΗΠΑ. 

National Enquirer: «Η Χίλαρι έχει υποστεί τρία εγκεφαλικά και έχει Αλτσχάιμερ»

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Το περιοδικό «National Enquirer» παρουσιάζει την Χίλαρι Κλίντον σαν ζόμπι στο εξώφυλλό και στο επόμενο τεύχος του θα αποκαλύψει τον ιατρικό φάκελο της πρώην Αμερικανίδας ΥΠΕΞ ο οποίος περιλαμβάνει «δύο μίνι εγκεφαλικά και αλτσχάιμερ» και την καθιστούν απολύτως ακατάλληλη για την θέση του αμερικανικού προεδρικού θώκου.