MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Βερολίνο: Νέο εκλογικό ναυάγιο της Μέρκελ – Τρίτη δύναμη οι ακροδεξιοί

Τα exit poll δίνουν ποσοστό 18% στο CDU, έναντι ποσοστoύ 23,3% που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές του 2011 – Οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD παραμένουν στην πρώτη θέση με 23% – Στην τοπική Βουλή εισέρχεται και το ξενοφοβικό AfD με 11,5%

Ενώπιον μίας πολύ βαριάς εκλογικής ήττας βρίσκονται οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο του Βερολίνου, καθώς σύμφωνα με τα exit poll, το ποσοστό του CDU υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας. 

Γιατί άλλες χώρες δεν χρειάζονται σώσιμο; Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ..!!!!

Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,μας θέτει δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μας προβληματίσουν,σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν…Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους «αρμόδιους»….

Τα φτιασιδώματα τελειώνουν: Λόγια φθηνά, λόγια ψεύτικα, πολιτικαντισμός και λαϊκισμός…

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Συγγραφέας 

Η Ευρώπη ποτέ δεν υπήρξε ενωμένη πολιτικά, οικονομικά, αμυντικά, υπαρξιακά. Γι’ αυτό βρίσκεται σε «υπαρξιακή κρίση». Δεν είναι οι ευρωσκεπτικιστές που κάνουν κριτική και την αμφισβητούν. 

Οι μεν θέλουν να τη σπρώξουν πιο δεξιά, εκεί όπου ο φασισμός και ο νεοναζισμός δεν έχει μόνο τον λόγο, αλλά και τη ράβδο και τα συρματοπλέγματα και τα τείχη. Και οι δε θέλουν μια Ευρώπη ομοσπονδιακή με δημοκρατία, με ελευθερία, με δικαιοσύνη, όπου οι λαοί θα ζουν μέσα σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και ανθρωπιστικού πολιτισμού. 

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Η μόνη χώρα της ευρωζώνης, που δεν υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση Ελλάδας – χωρών ευρωζώνης (το γνωστό μνημόνιο Νο1) απευθείας με την Ελλάδα, ήταν η Γερμανία (αντ’ αυτής υπέγραψε η γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα ειδικού σκοπού KFW). 

Ο προφανέστατος λόγος, είναι η ύπαρξη του γερμανικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων (για να μην δημιουργείται σύγχυση δεν πρόκειται για τις γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την γερμανική κατοχή, που πρέπει να διεκδικηθούν δικαστικά). Το ύψος τους κατά το έτος 2010, χωρίς συνυπολογισμό των τόκων, εκτιμάτο σε 162 δις ευρώ.