MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμιος συναγερμός

Έχει σχηματισθεί η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική φούσκα των τελευταίων δεκαετιών, στηριζόμενη σε μία βόμβα παραγώγων ύψους άνω των 600 τρις $, ενώ οι χρηματαγορές δεν φαίνεται να ανησυχούν καθόλου – κάτι που σημαίνει ότι η καταιγίδα των καταιγίδων, όταν ξεσπάσει, θα είναι περισσότερο καταστροφική από ποτέ.

«Η Deutsche Bank με σημερινή μόχλευση στο 1:105, όταν η Lehman Brothers χρεοκόπησε με 1:32, αποτελεί τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της Γερμανίας, αφού εάν υποχρεωθεί να αποσβέσει μόλις το 1% των δανείων της θα πτωχεύσει – ενώ οι Η.Π.Α., η Ευρώπη και η Ιαπωνία έχουν εξαντλήσει όλα τα όπλα καταπολέμησης της κρίσης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα» (πηγή).

Νεοφιλελεύθερος κρατισμός

Ως γνωστό ο νεοφιλελευθερισμός υποστηρίζει τη μη παρεμβατικότητα, την αυτορρυθμιζόμενη αγορά, την ελευθερία στο επιχειρείν και την ύπαρξη ενός «μικρού» κράτους που ασχολείται με τα απολύτως απαραίτητα: εθνική ασφάλεια, νομοθέτηση, δικαιοσύνη, παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας, παιδείας.

Τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί που υποστηρίζουν τον νεοφιλελευθερισμό, κατηγορούν εκείνους που αντιστρατεύονται τις απόψεις τους, ως κρατιστές, υποστηρικτές του παλαιολιθικού κομμουνισμού και ανθρώπους που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στην καινοτομία και στις δυνατότητες των πολιτών να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους και να πάψουν να δουλεύουν γι’ άλλους. 

Κόλαση !! Μισθοί με την ώρα, μπόνους αντί δώρων, τέλος στη μονιμότητα

( Σ.Σ. : Δεν υπάρχει καμία "κινητικότητα εργαζομένων" στη πραγματικότητα !. Το μόνο που υπάρχει είναι η Αποχή. Οι εργαζόμενοι , όπως και στην εποχή το 1929 της Μεγάλης Ύφεσης, κάνουν "παρατεταμένες διακοπές", μιας και δεν συμφέρει να εργαστεί κανείς (τουλάχιστον... νόμιμα) , γιατί τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα (Φόροι κλπ).... Η ιστορία επαναλαμβάνετε προς πείσμα της Νέας Τάξης και των νεοφιλελεύθερων , ανεγκέφαλων απατεώνων. ..... πράγμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε "σπιράλ θανάτου" (Ζήτησης - Προσφοράς) και σε παγκόσμιο πόλεμο όπως συνέβη και στο παρελθόν. Σχετική Αναφορά : http://mouareseiposskeftese.blogspot.gr/2016/09/1929-threshold.html ) 

«ΝΟΝ PAPER» ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα τα χαρακτηριστικά της απορρύθμισης έχει πλέον η αγορά εργασίας στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και της αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν.

Ο Ερντογάν, ο Τσίπρας, οι Αμερικανοί και οι υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

Από το 2011 η Τουρκία του Ερντογάν κυκλοφορεί τον παρακάτω χάρτη, που δείχνει την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια εξόφθαλμη παραβίαση των κανόνων του UNCLOS III. Παραχωρεί στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στο Καστελόριζο μόνο 6 ν.μ. χωρικά ύδατα και καμία υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ.

Δίνει ελάχιστη υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ στο βόρειο τμήμα της Κρήτης και παριστάνει ότι η Τουρκία διαθέτει, σε μεγάλη έκταση, μια τεράστια υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, που συνορεύει με την Αιγυπτιακή ΑΟΖ. Υποτίθεται ότι αυτή η οριοθέτηση είναι σύμφωνη με την αρχή της ευθυδικίας, που αποτελεί την προσφιλή μέθοδο οριοθέτησης της γείτονος.