MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γ.Βαρουφάκης: Αν γνώριζα αυτά που γνωρίζω τώρα για την ομάδα που δούλευα, θα δρούσα πιο γρήγορα.

Για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις μπλόφες στο Eurogroup, τα δύο «σχέδια επιστροφής στη δραχμή» της κυβέρνησης, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και για το μέλλον του στην πολιτική μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστραλιανή ιστοσελίδα Νeos Kosmos. 

Χάθηκαν 16.128 θέσεις μισθωτής εργασίας μόνο τον Αύγουστο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Του Γιώργου Γάτου

Απώλεια 16.128 θέσεων μισθωτής εργασίας καταγράφηκε τον Αύγουστο λόγω του αυξημένου αριθμού των απολύσεων (43.651 περισσότερες σε σύγκριση με πέρυσι) που έγιναν διαμορφώνοντας αρνητικά το ισοζύγιο της απασχόλησης. 

Με βάση τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Αύγουστο αναγγέλθηκαν 148.595 προσλήψεις εργαζομένων, σε ποσοστό 53,33% σε θέσεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας, ενώ οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 164.723 (οι 90.783 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 73.940 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). 

Η πολύχρονη κρίση στην Ελλάδα συρρίκνωσε τη μεσαία τάξη

Συρρίκνωση της περιουσίας των Ελληνων καταγράφεται σε έκθεση της γερμανικής εταιρείας Allianz (Allianz Global Wealth Report). Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναφέρει η έκθεση, η συνολική χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων στο τέλος του 2015 ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλότερο... 

επίπεδο πριν από την κρίση, ενώ στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης η θέση των νοικοκυριών ήταν καλύτερη το 2015 σε σχέση με το 2007.