MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελλάδα τελείωσε

Αρκετοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχει διαβρωθεί ή/και εξαθλιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν είναι πια ικανός για τίποτα: ούτε να διαμαρτυρηθεί, ούτε να διαδηλώσει, ούτε να επαναστατήσει, ούτε καν να κατευθυνθεί προς τα άκρα δεξιά ή αριστερά.

«Η ύφεση (depression), στην οποία έχει βυθιστεί η Ελλάδα από το 2009, είναι ιστορικά σχεδόν μοναδική, όσον αφορά το μέγεθος και τη κτηνωδία της. Αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, η Ελλάδα λειτουργεί ακόμη δημοκρατικά, έστω σε κάποιο βαθμό» (P. Krugman, σε πρόσφατη ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης).

Στον αστερισμό της φούσκας

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εικοσιπέντε ετών, ο επιχειρηματικός κύκλος έχει αντικατασταθεί από έναν κύκλο τιμών των περιουσιακών στοιχείων, επειδή επιλέγεται από τους κεντρικούς τραπεζίτες η συνεχής παροχή ρευστότητας – οι ενέσεις μορφίνης δηλαδή που ουσιαστικά δεν θεραπεύουν τον ασθενή, αλλά παρατείνουν τη ζωή του και καθιστούν πλέον βέβαιο το θάνατο του.

«Αυτά που βιώνουν οι περισσότερες χώρες είναι τα εξής: Οι επιχειρήσεις κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους, με αποτέλεσμα να μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων τους, καθώς επίσης να απολύουν ένα μέρος από αυτούς – έτσι ώστε να έχουν τη στήριξη των επενδυτών/κερδοσκόπων. 

Ντροπή: Τα Μνημόνια διαλύουν τους Έλληνες και τα κόμματα «τσεπώνουν» εκατ. ευρώ από «θαλασσοδάνεια»

Το μεγαλύτερο εν εξελίξει οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο – Όλη η αλήθεια για το απίστευτο «αλισβερίσι» που εξέθρεψε το τέρας της Διαπλοκής, τη στιγμή που ένας ολάκερος λαός «ματώνει» μέρα – νύχτα…

Ο Σεπτέμβριος του 2016 κοντεύει να τελειώσει, και την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται έρμαιο των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές και ο λαός «γονατίζει» καθημερινά εξαθλιωμένος, εξαιτίας του «Μνημονίου 3», ένα απίστευτο σκάνδαλο παραμένει στο απυρόβλητο, παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ειδική έρευνα στη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ο λόγος γίνεται για τα δάνεια και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.