MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτό που έρχεται πίσω… από την Deutsche Bank

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

Του Γ. Αγγέλη 

Δικαιολογημένα όταν ο τραπεζικός γίγαντας της Ευρωζώνης χάνει σε αξία το 90% της τιμής της μετοχής του (από 100 ευρώ σε 10,6) τότε όχι μόνο η Γερμανία, αλλά ολόκληρη η Ευρωζώνη αρχίζει να τρέμει. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ δεσμεύεται δημόσια ότι δεν πρόκειται το κράτος να τρέξει να την σώσει (bail out).

Βαρουφάκης: Η Ε.Ε. θρέφει τέρατα - Κινδυνεύει με διάλυση - Τεράστιο το ανθρώπινο κόστος.

H Ευρώπη κινδυνεύει με αποσύνθεση προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο οικονομολόγος εκτίμησε ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να έχει τεράστιο ανθρώπινο κόστος.

«Αυτή η Ευρώπη τρέφει τέρατα», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης, πιστός στη σκληρή ρητορική του για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συντριπτικά πρώτος ο Ντ.Τραμπ σε όλες τις διαδικτυακές ψηφοφορίες μετά το ντιμπέιτ

ΣΑΡΩΣΕ Ο ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΝ Χ.ΚΛΙΝΤΟΝ

του Πάνου Σπαγόπουλου 

Αδιαφιλονίκητος νικητής σε τουλάχιστον 10 και πλέον διαδικτυακές ψηφοφορίες στις ΗΠΑ αναδείχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, στο πρώτο από τα τρία συνολικά debate που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές. 

Πανικός στην Γερμανία: Καταρρέει η μετοχή της Deutsche Bank – Φόβοι ακόμη και για bail in!

Πανικός στη Γερμανία: Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για bail-in στην Deutsche Bank λόγω των αμερικανικών πιέσεων να πληρωθεί το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων! Αγριεύει ο γεωπολιτικός πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας… 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα σήμερα «βουτιά» σε ιστορικά χαμηλά πραγματοποιεί η μετοχή της Deutsche Bank υπό τον φόβο οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν

O φαύλος κύκλος της φτώχειας.

Στην πραγματικότητα η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο φτώχειας, από τον οποίο οι ηγεσίες τους φαίνονται εντελώς απρόθυμες να την βγάλουν. Και όσο επιμένουν να θεωρούν ότι τα προγράμματα λιτότητας είναι η λύση, τόσο στις λίστες των εξαθλιωμένων θα προστίθενται και νέα ονόματα. 

Η βαρυσήμαντη δήλωση της Federica Mogherini

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την δήλωση της Federica Mogherini πως «η Ευρώπη θα εξακολουθεί να χρειάζεται μετανάστες, συνεπώς δεν είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να εμποδίζουμε, τουναντίον πρέπει να το διαχειριστούμε με αποτελεσματικό τρόπο...» και δεν βγάζω άκρη, που να έχει λογική και συνέπεια προς τις αρχές του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού.

Ας αναλύσουμε τί υπολανθάνει σαφώς και τί υπολανθάνει ασαφώς σε τούτη την δήλωση. Σαφώς και αναντιρρήτως υπολανθάνει