MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Συναγερμός στην Γερμανία: Έκτακτο σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank από την Α.Μέρκελ – Aρχισε να πουλά περιουσιακά στοιχεία!

Η γερμανική κυβέρνηση και οι χρηματοπιστωτικές αρχές εκπονούν ένα σχέδιο διάσωσης για την Deutsche Bank στην περίπτωση που η τράπεζα δεν θα καταφέρει να αντλήσει από μόνη της κεφάλαια για να καλύψει τα υψηλά της έξοδα για δικαστικές διενέξεις, ανέφερε η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο, η Deutsche Bank θα μπορεί να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε τιμές που θα αμβλύνουν τις πιέσεις για την τράπεζα, ανέφερε το δημοσίευμα.

ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ-ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ: 

1. ΤΟ ΔΝΤ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.

2. ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 

Οι δημοσιογράφοι Μάκης Βραχιολίδης και Γιάννης Παπαζήσης απέστειλαν την 3η και…φαρμακερή επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην οποία καταθέτουν ντοκουμέντα-φωτιά. Και σε ό,τι αφορά στο ΔΝΤ το οποίο έχει χρέος μεγαλύτερο απ’ότι η χώρα μας προς αυτό, καθώς επίσης και για το πόρισμα της Επιτροπής της Αλήθειας για το χρέος την οποία Επιτροπή κατήργησε εν μία νυκτί ο Αλέξης Τσίπρας. Με… 

Ο Soros και η Deutsche Bank

Η επίθεση του αμερικανού κερδοσκόπου, σε συνδυασμό με αυτήν του υπουργείου οικονομικών της υπερδύναμης, καθώς επίσης του ΔΝΤ, έχει φέρει την τράπεζα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας – η απειλή των ασφαλιστικών εταιρειών και οι επτά βασικές επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης

Ανάλυση

Έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στα προβλήματα της γερμανικής τράπεζας, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως εγκληματική συμμορία από την ίδια την αστυνομία της χώρας της – ήδη από το 2014 (ανάλυση), προβλέποντας την κατάρρευση της. Ενδεχομένως δε αρκετοί θυμούνται πως ο G. Soros στοιχημάτισε πρόσφατα περί τα 100 εκ. $ στην πτώση της τιμής της – πουλώντας ανοιχτά (short) μετοχές αντίστοιχου ποσού.