MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Με ένα καταπληκτικό βίντεο από το Russia TV με ελληνικούς υπότιτλους, αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο αυτό που πολλοί ήδη έχουν καταλάβει. 

Προβάλλεται ο βασικός λόγος της δημιουργίας και της σημερινής εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού μας συστήματος μας θέλει αλυσοδεμένους, κυριολεκτικά σκλάβους, σε ένα ατέλειωτο αδιέξοδο.

Σκηνές εξέγερσης στην Θεσσαλονίκη - Συγκρούσεις μέσα σε δικαστήριο για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός σπιτιού ΑμΕΑ!

ΑΣΧΗΜΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»

Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση κοινωνίας με την πολιτεία και τα funds, αλλά και τις τράπεζες για τα "κόκκινα δάνεια": Εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, συγκρούστηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα με τα ΜΑΤ και τελικά κατάφεραν να κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός πολίτη που είναι αποδεδειγμένα άτομο με ειδικές ανάγκες και του είχαν βγάλει το σπίτι στον πλειστηριασμό!

Παγκόσμιες εστίες πυρκαγιάς

Όσο περισσότερο διαρκεί η εποχή των φθηνών χρημάτων, η οποία όταν σταματήσει θα καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια, τόσο πιο πολύ υπερθερμαίνονται οι αγορές μετοχών, ομολόγων, δανείων και ακινήτων – οπότε τόσο πιο επώδυνο θα είναι το κραχ που νομοτελειακά θα ακολουθήσει.

«Οι χαρούμενες οικογένειες είναι όλες ίδιες. Η κάθε δυστυχισμένη οικογένεια, είναι δυστυχισμένη με το δικό της τρόπο» (L. Tolstoy).

Άστραψε και βρόντηξε η Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Ξεφτιλισμένος ο Τσίπρας»

Σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Άστραψε η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατά του Πρωθυπουργού. Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “ξεφτιλισμένο” με αφορμή το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. 

Αρθρο-φωτιά της Bild: «Εδώ και ένα χρόνο η γερμανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της στο ζήτημα της Ελλάδας»

Για αθέτηση της υπόσχεσης της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα κάνει λόγο η Bild. Κατά των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους τάσσεται και πάλι ο Β. Σόιμπλε.

Η Bild κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έτσι μας εξαπατούν στη διάσωση της Ελλάδας!». Στο σχετικό άρθρο, στη σελίδα 2, διαβάζουμε στον υπότιτλο: «Εδώ και ένα χρόνο η γερμανική κυβέρνηση αθετεί τις υποσχέσεις της στο ζήτημα της Ελλάδας / Ακόμα να αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης».

Eric Toussaint: Ο Τσίπρας έθαψε τη διαγραφή του χρέους πριν ακόμη κερδίσει τις εκλογές!

Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Ερίκ Τουσαίν, στον Benjamin Lemoine, ερευνητή κοινωνιολογίας στο CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών), με ειδίκευση στο δημόσιο χρέος και τις σχέσεις μεταξύ κρατών και χρηματοπιστωτικών θεσμών.