MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

H Ελλάδα πεθαίνει: Μείωση του πληθυσμού της χώρας το 2015 κατάγράφει η ΕΛΣΤΑΤ

Μειώθηκε περαιτέρω κατά 29.365 άτομα ο πληθυσμός της χώρας το 2015 λόγω της υπογεννητικότητας και της αύξησης των θανάτων και χωρίς τον συνυπολογισμό της μετανάστευσης των Ελλήνων λόγω της κρίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού (πηγή τα ληξιαρχεία της χώρας), πέρυσι οι γεννήσεις ανήλθαν σε 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια) και μειώθηκαν 0,3% σε σχέση με το 2014.

Colpo Grosso μέσω του ΤΧΣ: Πού πήγαν τα λεφτά που δώσαμε στις τράπεζες;

Βαρέλι δίχως πάτο η ελληνική οικονομία - «Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα» δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων – Ο ρόλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα σκοτεινά σημεία ενός διαρκούς εγκλήματος

Μέσα σε έξι χρόνια μνημονιακού παροξυσμού, οι Έλληνες έχουν πληρώσει βαρύ «φόρο αίματος» που μεταφράζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, για να τροφοδοτήσουν τη δήθεν διάσωση του τραπεζικού συστήματος, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Κι αν ναι, γιατί ακόμα και σήμερα η χώρα βρίσκεται στο χείλος του οικονομικού γκρεμού που την έχουν σπρώξει οι δανειστές, με μπροστάρη το Βερολίνο;

Γιατί η δημοκρατική Ευρώπη βαδίζει τον δρόμο του φασισμού;

Πολύ σημαντικό και χρήσιμο μπορεί να χαρακτηρισθεί το τελευταίο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της InfoWar «This is not a coup» (Δεν είναι πραξικόπημα). 

Σημαντικό για όσα συμπυκνώνει και χρήσιμο για όσα το ξεπερνούν, επειδή κάποια απ’ αυτά τα αγγίζει, δίνοντας το έναυσμα του προβληματισμού.

Προβάλλουμε εδώ ορισμένα αποσπάσματα από την παρουσίασή του στο κανάλι RT (δεν έχει δοθεί ακόμη ελεύθερο στην δημοσιότητα) καταθέτοντας και μια άποψη για τα όσα αναδεικνύει.

Πανικός στη Γερμανία

Τα υπερβολικά πλεονάσματα της χώρας εις βάρος όλων των άλλων, έχουν προκαλέσει την οργή των Η.Π.Α. – οι οποίες την έχουν τοποθετήσει στο στόχαστρο, βάλλοντας κατά του πλέον αδύναμου σημείου της: της Deutsche Bank και του υπολοίπου χρηματοπιστωτικού της συστήματος.

«Φαίνεται πως θα επαναληφθεί ακόμη μία φορά αυτό που ανέκαθεν ισχύει για τη Γερμανία – το ότι κερδίζει όλες τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο«.

Οι ψευδοπροφήτες της παγκοσμιοποίησης ξεγυμνώνονται!

Του James Petras*

Σοβαρές πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις αντιμετωπίζει η επιχειρηματική ελίτ των βορειοαμερικανικών πολυεθνικών. Οι Apple, Google, Facebook, Microsoft, Pfizer και πολλές άλλες πολυεθνικές επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, βρίσκονται αντιμέτωπες με την τριπλή απειλή των προστίμων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, της ανακατανομής του πλούτου τους, και του ενδεχόμενου επανεισαγωγής δίκαιων κοινωνικο-οικονομικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.