MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

To Ελληνικό χρέος συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις στην Ε.Ε.

Διχασμός στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα - Φωνές ακόμα και για κατάργηση του ευρώ!

Η Ελλάδα και ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι, κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις στο πλαίσιο του διαλόγου τους με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί για την πορεία του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, τις επιπτώσεις του και τις προοπτικές για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ΕΡΤ3

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 

στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας 

με τη Λ. Κεσίδου, 

02/10/2016



Γελάει το… Σύμπαν: Ο Προβόπουλος δεν ξέρει τίποτα για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα!

Πώς είναι δυνατόν ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να επικαλείται άγνοια, τη στιγμή που γνωρίζουν ως και... οι πέτρες τι συνέβαινε τόσα χρόνια; - Τι κατέθεσε ο ίδιος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. 

Το απόφθεγμα του αρχαίου φιλοσόφου Σωκράτη «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» φαίνεται πως σκέφτηκε να επικαλεστεί σήμερα, Τρίτη (04/10/2016), ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα «θαλασσοδάνεια» που είχαν λάβει κατά καιρούς πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ. 

Το μέλλον των ιθαγενών

Το 2018 δεν θα συμφέρει τους δανειστές ένα 4ο μνημόνιο, αλλά η μετάβαση στη δραχμή – αφού θα έχουν πια λεηλατήσει ένα μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ για το υπόλοιπο θα τους χρειαστεί ένα υποτιμημένο νόμισμα, το οποίο θα μετατρέψει επί πλέον τους Έλληνες σε δουλοπάροικους.

Ο υπερχρεωμένος ευρωπαϊκός νότος δεν έχει ακόμη χρεοκοπήσει, επειδή υπάρχει η ΕΚΤ που αγοράζει τα ομόλογα των κρατών – διατηρώντας τεχνητά χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού τους, με αποτέλεσμα όμως να έχει δημιουργηθεί μία επικίνδυνη φούσκα.

Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωζώνης, κυρίως αυτός των μεγάλων χωρών όπως η Γερμανία με τις σκανδαλώδεις της τράπεζες, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία κοκ., δεν έχει ακόμη χρεοκοπήσει, επειδή υπάρχει η ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα προσπαθεί, μεταξύ άλλων, να καταπολεμήσει την ανισορροπία του συστήματος, σύμφωνα με την οποία τα χρήματα από το νότο οδηγούνται στο βορά – χωρίς αυτό να οφείλεται στα ελλείμματα των ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών τους, τα οποία έχουν πλέον περιορισθεί σημαντικά.

Ανωνυμη εταιρεια Το Δ.Ν.Τ… με εδρα…πουερτο ρικο!!!

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΤΙΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!! 

Σας έχω γράψει πολλές φορές ότι η μορφή διακυβερνήσεως των ΗΠΑ δεν είναι άλλο απο μια… ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ διότι, ΟΛΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ έχει επηρεαστεί τους νόμους των… ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ! Το ίδιο ισχύει και εν τη περιπτώση της Ελλάδος και κάθε άλλης χώρας τουλάχιστον στην Δύσιν. ΑΥΤΟΙ μας έφτιαξαν τους «νόμους μας» που δεν είναι τίποτε απο εταιρικούς εσωτερικούς κανονισμούς μιας… ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. 

Υπάρχει και ένα άλλο άρθρο που έγραψα πέρσι για το ΔΝΤ με τίτλο «ΠΏΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.» και εκεί μπορείτε να πάρετε μια γενική ανασπόπηση των εγκληματικών δράσεων αυτού του υπερταμείου των… ΡΟΤΣΙΛΝΤ!