MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Η ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ! Θεσσαλονίκη: Λαϊκή οργή για πλειστηριασμό και «ξύλο» με αστυνομικούς στα δικαστήρια

Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους να μπουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού και συνέλαβαν διαδηλωτή – Ένταση και στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και ΠεριστερίουΗ λέξη «ένταση» είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που, επικράτησε, σήμερα, έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, με τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στους πλειστηριασμούς, να λαμβάνουν πλέον τη μορφή κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα που βρισκόταν ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για τον συλληφθέντα. 

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ …

…ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ 

5-10-2016 

Ως γνωστόν, Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897 ή, διαφορετικά, κατέληξε σε ήττα της Ελλάδας και την υποβολή της σε διεθνή οικονομικό έλεγχο, ύστερα από απαίτηση της Γερμανίας. Η σημασία του υπήρξε τεράστια για τον Ελληνισμό, αφού είχε σαν συνέπεια μεγάλες πολιτικές και όχι μόνο για αυτόν αλλαγές.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σαν πολεμικές αποζημιώσεις, καθώς και να δώσει ένα μικρό κομμάτι της Θεσσαλίας στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση του Δ. Ράλλη για να πληρώσει το ποσό αυτό υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στην Επιτροπή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (Τον έλεγχο εκτελούσε μια εξαμελή επιτροπή, η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια), όλες τις θεωρούμενες επαρκείς προσόδους για αποζημίωση. 

Το δράμα των Ελληνικών νοικοκυριών! Πλέον ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ βασικά είδη!!!

Ολο και λιγότερα χρήματα δαπανούν τα ελληνικά νοικοκυριά με τις περικοπές να αγγίζουν πλέον και τις δαπάνες διατροφής. 

Περαιτέρω μείωση της τάξης του 2,8% (40,95 ευρώ) εμφανίζει η μέση μηνιαία δαπάνη των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών την περσινή χρονιά ανήλθε στα 1.419,57 ευρώ, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 2,8% σε σύγκριση με το 2014. 

Σε πραγματικούς όρους ωστόσο η μείωση ήταν μικρότερη (1,2% ή 16,82 ευρώ), λόγω του αποπληθωρισμού. 

Ο γρίφος του BREXIT

Η εγκατάλειψη της ΕΕ από τη Βρετανία, έχει πολλά κοινά στοιχεία με την έξοδο της από τον κανόνα του χρυσού το 1931, όπου στη συνέχεια τη μιμήθηκαν πολλές άλλες χώρες – γεγονός που ίσως σημαίνει ότι, προέβλεψε σωστά και έγκαιρα την κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Ανάλυση

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού, το Μάρτιο του 2017 θα κατατεθεί αίτηση για το επίσημο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων της εξόδου της χώρας της από την ΕΕ – γεγονός που σημαίνει ότι, η Βρετανία θα μπορούσε να αποχωρήσει μετά τα μέσα του 2019. Αμέσως μετά η στερλίνα υποτιμήθηκε ξανά απέναντι στα περισσότερα νομίσματα – φτάνοντας σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ σε σχέση με το ελβετικό φράγκο (-15% από τις αρχές του έτους) και το δολάριο (γράφημα), παρά το ότι τις τελευταίες δεκαετίες χάνει σταθερά σε αξία.

Χώρα γερόντων η Ελλάδα, μειώθηκαν οι γεννήσεις αυξήθηκαν οι θάνατοι.

Τριπλό σερί αρνητικών ρεκόρ καταγράφηκε το 2015 όσον αφορά τη φυσική κίνηση του πληθυσμού, δηλαδή τις γεννήσεις και τους θανάτους.

Αρχικά οι γεννήσεις λιγόστεψαν περισσότερο από την αρχή της κρίσης, ενώ οι θάνατοι κινήθηκαν αυξητικά και ξεπέρασαν τον αριθμό των γεννήσεων κατά τουλάχιστον 29.365 άτομα

Σύμφωνα δε με τον σχετικό πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ φαίνεται πως καταγράφεται πέμπτο σερί μείωσης του πληθυσμού.

Έτσι λειτουργεί χωρίς προβλήματα η μηχανή που ξεζουμίζει τους Έλληνες για λογαριασμό των ξένων τοκογλύφων....

Για να λειτουργούν αρμονικά Πολιτικοί και Δικαστικοί , τα δύο βασικά "γρανάζια" με εξουσίες μέσα στη μηχανή αφαίμαξης, το Σύστημα, πολύ σοφά, νομοθέτησε έτσι ώστε να παίρνουν ακριβώς το ίδιο μερίδιο αίματος. Να μην υπάρχει περίπτωση να αισθανθούν αδικημένοι απο το Σύστημα οι Δικαστικοί και αρχίσουν να εφαρμόζουν του νόμους στα λαμόγια της Πολιτικής.

Έτσι φρόντισαν να υπάρχει μισθολογική ταύτιση μέχρι δεκάρας μεταξύ Δικαστικών και Πολιτικών και έτσι η "μηχανή" που πολτοποιεί τις ζωές των Ελλήνων λειτουργεί πάντα χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τους Νόμους.

Και όποτε πήγε να διαταραχθεί αυτή η συμφωνία για τη μοιρασιά...μόνο τότε οι Δικαστικοί άρχισαν να βλέπουν θέματα νομιμότητας στις ληστρικές μειώσεις μισθών, στα χαράτσια κλπ.