MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Να χαρώ «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη!

(Σ.Σ. : Special Guest Star ... η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου,  η Δίκαια..., για ότι εχει να κάνει με τον "μισθουλάκο" τους φυσικά.... οι υπόλοιποι Έλληνες , δεν πάνε να κουρεύονται .....)

Λίγο πριν συζητηθεί η αναβληθείσα συζήτηση για τις άδειες των καναλιών, ο κ.Τσίπρας διαβεβαίωσε τους δικαστές ότι θα λάβουν κανονικά τα αναδρομικά απο το 2013, μετά και την αύξηση του αφορολόγητου στις αποδοχές τους, ενώ παράλληλα τους υποσχέθηκε και νέες αυξήσεις! 

ΔΝΤ: Σε επίπεδα χωρίς ιστορικό προηγούμενο έχει διογκωθεί το παγκόσμιο χρέος

Έχει φτάσει να είναι υπερδιπλάσιο από τον οικονομικό πλούτο που παρήχθη στον κόσμο, αναφέρει το ΤαμείοΤο δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος παγκοσμίως αυξήθηκε σε επίπεδο δίχως προηγούμενο πέρυσι, φθάνοντας να είναι υπερδιπλάσιο από τον οικονομικό πλούτο που παρήχθη στον κόσμο, υπογράμμισε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εξαιρουμένου του χρηματοπιστωτικού τομέα, το παγκόσμιο χρέος ανερχόταν στα τέλη του 2015 σε 152 τρισεκατομμύρια δολάρια, ή το 255% του παγκόσμιου ονομαστικού ΑΕΠ, αναφέρει μια νέα μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ.

Η Blackrock της Ελβετίας

Η ελβετική κεντρική τράπεζα που αποσυνδέθηκε από το ευρώ, λειτουργεί ως ένα τεράστιο κερδοσκοπικό κεφάλαιο ύψους 700 δις, εκ των οποίων τα 140 δις είναι τοποθετημένα σε μετοχές – γεγονός που σημαίνει ότι, τροφοδοτεί τη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών, μαζί με πολλές άλλες «συναδέλφους» της.

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, όπως η Τράπεζα της Ελλάδας, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο – σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες, στις περισσότερες από τις οποίες οι κεντρικές τράπεζες ανήκουν στο δημόσιο, με σκοτεινή εξαίρεση τη Fed που ευρίσκεται στην ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εμπορικών τραπεζών των Η.Π.Α. (άρθρο).