MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η εμφανής ομοιότητα του μοντέλου ξεπουλήματος μεταξύ Ανατολικής Γερμανίας και Ελλάδας!

Η φρενήρης επιβολή μέτρων εξαθλίωσης στην Ελλάδα, από τον ίδιο άνθρωπο που στην κυριολεξία κατακρεούργησε την Ανατολική Γερμανία μέσω της θηριώδους «Treuhand», ξεπουλώντας σε δυτικούς ολιγάρχες τις κρατικές επιχειρήσεις της, από τον κ. Σόιμπλε δηλαδή, ο οποίος θέλει να εφαρμόσει την ίδια νοσηρή συνταγή στην Ελλάδα, εντείνεται με την ελληνική κυβέρνηση να συνθηκολογεί άνευ όρων!

Σε αντίθεση δε με τότε, όπου η Ανατολική Γερμανία βοηθήθηκε με δύο τρισεκατομμύρια Ευρώ (άρθρο), η Ελλάδα πρέπει να βιώσει όλες τις συνθήκες μίας επώδυνης πτώχευσης, χωρίς να χρεοκοπήσει!

Στο 45,1% τα «κόκκινα» δάνεια από μόλις 5,4% το 2008!!! (πίνακας)

Στοιχεία σχετικά με την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι και τον Ιούνιο του φετινού έτους παρουσίασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. 

Ο κος Στουρνάρας σημείωσε ότι υπάρχει σταθεροποίηση στο ποσοστό των 'κόκκινων δανείων', για πρώτη φορά από το 2014, στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2016.

Η Τουρκία αμφισβητεί πλήρως την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου: Επιστολή στον ΟΗΕ

Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο επιμένει η Τουρκία, καθώς με επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δημοσιεύτηκε και ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Σεπτεμβρίου (Α/71/421) ,δηλώνει ότι έχει «απαράγραπτα» δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα δυτικά των ακτών της Κύπρου, έξω από τα στενά όρια των χωρικών υδάτων της. 

Σε μια περιοχή που όχι μόνο επικαλύπτει ένα σημαντικό τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και Οικοπέδων για τα οποία ήδη υπάρχει διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, αλλά «εξαφανίζει» και την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή βάσει της επήρειας που έχουν όχι μόνο το Καστελόριζο και η Στρογγύλη, αλλά και η Ρόδος, η Κάρπαθος και η Ανατολική Κρήτη. 

Στη δίνη του τυφώνα

Η σύγκρουση των Η.Π.Α. με τη Ρωσία στο πεδίο της Μ. Ανατολής φαίνεται δεδομένη, για να αποφευχθεί το προβλεπόμενο χρηματοπιστωτικό κραχ και χάος του υπερχρεωμένου πλανήτη – ενώ οι κίνδυνοι διάλυσης της ΕΕ και της Ευρωζώνης αυξάνονται, με την Ελλάδα να καθοδηγείται στη δραχμή.

«Η καταστροφολογία είναι μια γνωστική διαστρέβλωση. Το χαρακτηριστικό της σκέψης αυτής είναι η τάση να προβλέπουμε, καθώς επίσης να περιμένουμε πάντα την χειρότερη δυνατή εξέλιξη. Τα άτομα, στην σκέψη των οποίων κυριαρχεί αυτό το μοτίβο, θεωρούν περισσότερο πιθανή μια αρνητική έκβαση των καταστάσεων παρά μια θετική – με αποτέλεσμα να κατακλύζονται διαρκώς από αρνητικά συναισθήματα και άγχος. 

Operation Mockingbird: Η επιχείρηση της CIA για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα δεν είναι εντελώς συμπτωματική.

Η «Επιχείρηση Κοτσύφι» (Operation Mockingbird) ήταν ενεργή από το 1948 και ανήκε στα βασικά όπλα του Ψυχρού Πολέμου. Πέρασε στο χώρο των θεωριών συνομωσίας τη δεκαετία του 1970 και αποδείχθηκε πραγματικότητα μόλις το 2007.

Σκοπός της, ο έλεγχος του Τύπου από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ιδιαίτερα τη CIA. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, το Γραφείο Πολιτικού Συντονισμού της CIA πλήρωνε συγκροτήματα Τύπου και αρχισυντάκτες πρακτορείων ειδήσεων για λόγους «προπαγάνδας, οικονομικού πολέμου» και για την εξυπηρέτηση των αναγκών «υποταγής εχθρικών κρατών».

Κρεμλίνο: «Όλα τα παιδιά που σπουδάζουν ή ζουν στο εξωτερικό με τους γονείς τους να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα»

Του Βασίλη Καπούλα

Όλα τα παιδιά των ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων που σπουδάζουν ή ζουν στο εξωτερικό με τους γονείς τους να επιστρέψουν άμεσα στη Ρωσία μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για δεύτερη «βόμβα» μετά τις προετοιμασίες πολέμου στα επισιτιστικά αποθέματα από την Ρωσία που αποκαλύψαμε στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Προετοιμασίες πολέμου στα επισιτιστικά αποθέματα από την Ρωσία – Ελάχιστο απόθεμα 31.000 τόνων και 300 γραμ. ψωμί ανά άτομο για τον επερχόμενο πόλεμο! .