MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Δεν κάμπτεται το φρόνημά μας από τρομοκρατικές επιθέσεις

( Σ.Σ.: Σωστά!... Δεν μπορείς να τρομοκρατήσεις, τους τρομοκράτες! )

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει με ανακοίνωσή της την επίθεση στην εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, λίγες ώρες μετά την προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση την Τετάρτη στα Εξάρχεια, ξεκαθαρίζοντας... ότι στόχος ήταν η εισαγγελική λειτουργός. Το φρόνημά μας δεν κάμπτεται με ενέργειες όπως αυτή της επίθεσης σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση .. 

Στην Κομισιόν πάνω από 200.000 υπογραφές κατά του Μπαρόζο

Εργαζόμενοι της Κομισιόν και ΜΚΟ συγκέντρωσαν πάνω από 200.000 υπογραφές κατά του Μπαρόζο - για την επιλογή του να δουλέψει ως σύμβουλος της Goldman Sachs - και τις παραδίδουν σήμερα στην Κομισιόν.

Σύμφωνα με το Euronews, περισσότερες από 150.000 υπογραφές κατάφερε να συγκεντρώσει μία ομάδα υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του πρώην Προέδρου της Κομισιόν ενώ μία άλλη από ΜΚΟ συγκέντρωσε πάνω από 60.000 υπογραφές.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού - 13/10/2016

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού με την Έλενα Χαραλάμπους. 
 
Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ,
 
13/10/2016

Η αναβολή πληρωμών

Το σχέδιο Σόιμπλε επανήλθε στην επικαιρότητα, ενώ οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να βοηθήσουν, όσο η Ελλάδα είναι θαμμένη κάτω από το βουνό του χρέους – οπότε βρισκόμαστε ξανά απροετοίμαστοι απέναντι σε κρίσιμα διλλήματα, με πολύ λιγότερα εφόδια από το παρελθόν.

«Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας είναι ένας από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες του πλανήτη – ενώ διαθέτει καταπληκτική ευγλωττία και αναλυτικό μυαλό, παραμένοντας εξαιρετικά πνευματώδης. Ως εκ τούτου δεν θεωρείται παράδοξο το ότι, κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης του στο αμερικανικό CNN, αναστάτωσε κυριολεκτικά τη διάσημη δημοσιογράφο του, απαντώντας στην εξής ερώτηση της: «Πιστεύετε πως οι Η.Π.Α., με την υποψηφιότητα του Donald Trump, βιώνουν μία ανόητη κατάσταση;» (Pussy Riot Moment). 

Η γυναίκα του Καίσαρα και η κυρία Πρόεδρος..

Ως γνωστόν η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια (αν είναι), ..πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Και πώς θα φαίνεται τίμια κυρία Πρόεδρε του Αρείου Πάγου, με επιστροφή φόρου κατά 25% για τους δικαστές, ..και μάλιστα αναδρομικά για 5 χρόνια, και μάλιστα άμεσα;

Τί θα πεί πως είναι απόφαση δικαστηρίου, πως κερδίσατε; Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Δηλαδή ο άλλος κόσμος που κατά καιρούς έχει δικαιωθεί στα μισθοδικία και σε άλλα δικαστήρια, αλλά η Πολιτεία των δωσιλόγων δεν στέργει να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις,
..τί είναι; Μούλοι είναι; Κι εσείς τί είσαστε; Οι περιούσιοι;