MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ηχεί περίεργα η πιο πάνω φράση. Θα αναρωτηθεί κάποιος: «Είναι η Ελλάδα σκλαβωμένη και δεν το έχω καταλάβει;». Κι όμως η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ελεύθερη και αυτόνομη χώρα. 

Οι προηγούμενοι πολιτικοί μετέτρεψαν τα ιδιωτικά χρέη σε διακρατικά, μετέφεραν τις διαφορές με τους δανειστές στο αγγλικό δίκαιο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά ο Τσίπρας και η αριστερά όμως (όπως και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο), παρέδωσαν και επίσημα πλέον την εθνική κυριαρχία της χώρας στους δανειστές. 

Σοκαρισμένοι Γερμανοί βουλευτές με όσα είδαν στην Αθήνα! «Η κρίση χρέους έγινε κοινωνική κρίση»

Σοκ προκάλεσε σε αντιπροσωπεία βουλευτών της γερμανικής Βουλής όσα άκουσαν και είδαν στην Ελλάδα. Τους ανέργους, τους άστεγους, τους μετανάστες.

Η πρόσφατη επίσκεψη διήρκεσε 4 ημέρες (10 με 13.10) και το πρόγραμμα συναντήσεων ήταν πολύ πυκνό. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν η Κέρστιν Γκρίζε από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ενώ συμμετείχαν επίσης ο Άλμπερτ Στέγκεμαν και η Κρίστελ Φόσμπεκ-Κάιζερ από το Χριστιανοδημοκρατικό, η Βαλτράουντ Βολφ από το Σοσιαλδημοκρατικό, η Ασίζε Τανκ από τους Die Linke και ο Βόλφγκανγκ Στρένγκεμαν-Κουν από το κόμμα των Πρασίνων. 

ΚΕΠΚΑ: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να αγοράσει βασικά είδη διατροφής

Αδυναμία αγοράς βασικών ειδών διατροφής δηλώνει ένας στους τρεις Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με τα τρόφιμα, το 26,20% απάντησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια, ενώ το 20,9% η κακή ποιότητα και το 18,07% η ασφάλεια και η υγιεινή. Εντύπωση, κατά το ΚΕΠΚΑ, προκαλεί το γεγονός, ότι το 34,83% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

H Deutsche Bank καταρρέει: Θα προχωρήσει συνολικά σε 19.000 απολύσεις!

META EΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ BAIL IN

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Δεν φτάνουν οι 9.000 απολύσεις που είχε προαναγγείλει ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, Marcus Schenck και ανακοίνωσε σε εκπροσώπους των εργαζόμενων ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επιπλέον απολύσεις 10.000 ατόμων για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους της τράπεζας.

Γ. Βαρουφάκης: «Ο Γ.Στουρνάρας με σαμποτάριζε - Οδήγησε την χώρα στα capital controls»

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γ.Βαρουφάκης κατά του Γ.Στουρνάρα και αναφέρει τέσσερις λόγους για τους οποίους πρέπει να απομακρυνθεί από την θέση του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς κατά τον πρώην ΥΠΟΙΚ τον σαμποτάριζε όταν αυτός επιχειρούσε να διαπραγματευθεί με τους δανειστές την κρίσιμη Άνοιξη του 2015.

Μάλιστα ο πρώην ΥΠΟΙΚ τον θεωρεί τον βασικό υπαίτιο που οδηγήθηκε η χώρα στα capital controls.