MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Κόβουν και το... μπακάλικο οι Ελληνες λόγω οικονομικής κρίσης

Τα αποτελέσματα της έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2015 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα παρόμοιων ερευνών του ΙΕΛΚΑ σκιαγραφούν την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την κατανάλωση τροφίμων στην Ελλάδα.

Στοιχεία-σοκ: Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 3 Ελληνες

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 2015 βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, το αντίστοιχο ποσοστό επανήλθε το 2015 στα επίπεδα του 2008, δηλαδή στο 23,7% (118,8 εκατ. άνθρωποι).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

 
Μία από τις σκληρότερες αντιφάσεις της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης, αντιμετωπίζει καθημερινά η νέα γενιά της χώρας, κυρίως αυτή που χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο μόρφωσης και υψηλή επαγγελματική εξειδίκευση. Η δραματική αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης επιστημονικού δυναμικού, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία επενδύσεων, οδηγεί στη δημιουργία μιας συνεχώς διογκούμενης νέας κοινωνικής ομάδας, των αποθαρρυμένων πτυχιούχων ανέργων. 

Τα τύμπανα του πολέμου

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αμερικανών στρατιωτικών, η σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα είναι αναπόφευκτη – οπότε δεν είναι καθόλου λογικό να υποτιμάει κανείς την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας τρίτος παγκόσμιος που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πυρηνικό.

«Γνωρίζουμε από έτος σε έτος το τι πρόκειται να συμβεί – και αυτοί γνωρίζουν πως το γνωρίζουμε. Μόνο σε εσάς (ΜΜΕ) λένε απίθανες ιστορίες και εσείς τις «αγοράζετε», διασπείροντας τες στους Πολίτες των χωρών σας. Με τη σειρά σας εσείς οι άνθρωποι δεν έχετε την αίσθηση του επικείμενου κινδύνου – αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο. Γιατί να μην μπορείτε να καταλάβετε πως ο πλανήτης βαδίζει σε μία μη ανατρέψιμη κατάσταση, ενώ αυτοί προσποιούνται πως δεν συμβαίνει τίποτα; Δεν ξέρω δυστυχώς πώς να σας προσεγγίσω πλέον” (Putin video, ενεργοποιούνται αγγλικοί υπότιτλοι με το settings).

Θέλει Μοσούλη, Χαλέπι, Κύπρο, Θράκη, Θεσσαλονίκη, νησιά του Αιγαίου, ο Ερντογάν!

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».