MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ρ.Τ.Ερντογάν: Από την άρνηση πέρασε στην απόρριψη της συνθήκης της Λωζάνης - Για πρώτη φορά δήλωσε «Δεν μπορούμε πλέον να την δεχθούμε»!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα για πρώτη φορά ότι "Η Τουρκία πλέον δεν μπορεί να δεχθεί την συνθήκη της Λωζάνης" και μέσα σε πολύ λίγο χρόνο από τον το "Δεν μου αρέσει η συνθήκη της Λωζάνης" πέρασε στο "Δεν δεχόμαστε την συνθήη της Λωζάνης".

Η διαφορά είναι τεράστια και φαίνεται ότι ξεκινά μια εποχή ένοπλων συγκρούσεων, κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ικανή να υπερασπίσει αυτά που προέβλεπε η συνθήκη της Λωζάνης, αφού ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι "Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923". 

Πολίτες αποδοκίμασαν ξανά τον πρόεδρο του ΣτΕ στην πλατεία Κολωνακίου -Τον συνόδευαν δύο αστυνομικοί

(Σ.Σ.: Κάποια στιγμή η κατοχική Δικαιοσύνη, θα οδηγηθεί ... στην πραγματική Δικαιοσύνη ! Και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει....)

Μία νέα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκο Σακελλαρίου στην πλατεία Κολωνακίου, αφού πολίτες που τον αναγνώρισαν τον αποδοκίμασαν έντονα. 

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΣτΕ βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας με τη συνοδεία δύο αστυνομικών. Μάλιστα, μόλις οι πολίτες διαπίστωσαν πως ο κ. Σακελλαρίου φρουρείται οι αντιδράσεις και οι αποδοκιμασίες έγιναν πιο έντονες. Κάποιοι από τους πολίτες φώναξαν «τι τους θες τους αστυνομικούς;». Τελικά, ο κ. Σακελλαρίου αποχώρησε από το σημείο, τα πνεύματα ηρέμησαν και το περιστατικό έληξε. 

«Πύργος από τραπουλόχαρτα που καταρρέει» το ευρώ

Σκίτσο του Ingram Finn 

Με έναν πύργο από τραπουλόχαρτα που είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης παρομοιάζει την Ευρωζώνη ο Γερμανός καθηγητής Otmar Issing, ένας από τους «αρχιτέκτονες» της νομισματικής ένωσης. 

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει λίγο ως πολύ αποτύχει. Η πειθαρχία των αγορών καταστρατηγείται με την παρεμβατική πολιτική της ΕΚΤ», διαμηνύει το πρώην μέλος της κεντρικής τράπεζας και προειδοποιεί: «Δεν υπάρχει μηχανισμός δημοσιονομικού ελέγχου από τις αγορές ή την πολιτική. Όλα αυτά είναι τα συστατικά της καταστροφής της νομισματικής ένωσης». «Η αρχή της μη διάσωσης καταστρατηγείται καθημερινά», τονίζει ο καθηγητής. 

ΗΠΑ: Το «Κόμμα του Πολέμου» σπρώχνει προς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Στην ηλεκτρονική έκδοση του «προοδευτικού» περιοδικού ‘The Nation’, ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος καθηγητής ρωσικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και διαπρεπής μελετητής της Ρωσίας, Stephen Cohen, γράφει έναν άρθρο με τίτλο «Ποιος κάνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ο Πρόεδρος ή το Κόμμα του Πολέμου;» (“Who Is MakingAmerican Foreign Policy—the President or the War Party?”).

Εκεί λέει τα εξής ενδιαφέροντα:

ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΚΕ;

Σε κάποιες ειδήσεις καθεστωτικού μέσου, ακούστηκε χθες ότι πίσω από την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα είναι το ΚΚΕ. 

Ε, όχι κι έτσι. Όχι καπέλωμα και σ΄ αυτό!!! Πίσω από την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών είναι η ίδια η κοινωνία που με αφορμή τους πλειστηριασμούς άρχισε σιγά σιγά να εξεγείρεται.

Να γιατί η δύση βρίσκεται σε κατάσταση απολύτου πανικού !! Πέθανε η ΝΤΠ..

…τα ορφανά της ευρισκόμενα σε έναν εμφύλιο,προσπαθούν απλώς να διασωθούν!! 

Η Γερμανικη κυβερνηση των Ναζιστοφασιστων του Ροτσιλντ και της συμμοριας του,ειναι μια ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ κυβερνηση ηλιθιων!

Μεχρι τωρα,εχουν χασει ολα τα παιγνιδια! 

Με τις Βρυξελες υπο τον ΑΠΟΛΥΤΟ ελεγχο τους λογω εκβιαζομενων "πολιτικων" που αυτοι επελεξαν, τα εχουν κανει ροιδο! 

Τωρα,βρισκονται κατω απο τον απολυτο πανικο,και λογω της επιθεσης των "συμμαχων" τους Αμερικανων στο οικονομικο πεδιο!