MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Διεκδικείστε!

Υπάρχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον μας, αλλά όχι χωρίς να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας – ενώ η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αφού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά όχι όταν οι Πολίτες της έχουν αποχαυνωθεί, περιμένοντας μοιρολατρικά να χάσουν τα πάντα.

«Οι φορολογικοί και λοιποί διωγμοί που υφίστανται ήδη οι Έλληνες θα ενταθούν στο μέλλον – αφού έχουν καταδικασθεί να πληρώσουν για τα χρέη της χώρας τους, παρά το ότι ένα μεγάλο μέρος τους δεν οφείλεται καθόλου στην ίδια, αλλά στην πολιτική που της επιβλήθηκε μετά το 2010 από την Τρόικα (άρθρο). 

Επιχείρηση Anaconda 2016

Η άσκηση 31.000 στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Α. Ευρώπη, καθώς επίσης η νέα κάθοδος ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο, εντείνουν το γεωπολιτικό ρίσκο – ενώ η μαζική πώληση αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα και τη Σ. Αραβία, παράλληλα με τις επιθέσεις στο δολάριο, πιέζουν ασφυκτικά την υπερδύναμη.

Είναι γνωστές από την ιστορία οι προσπάθειες πολλών ευρωπαϊκών λαών να εισβάλλουν στη Ρωσία, έχοντας υποστεί ανέκαθεν μεγάλες ήττες – τελευταία αυτή του Χίτλερ, ο οποίος θεωρούσε πως θα τα κατάφερνε καλύτερα από όλους τους άλλους. Τελικά ηττήθηκε, με μεγάλο όμως κόστος για τους Σοβιετικούς – αφού σε όλη τη διάρκεια του πολέμου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20 εκ. Πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης, έναντι μόλις 400 χιλ. Αμερικανών.

Έρχεται «τσουνάμι» λουκέτων στην αγορά: «Ο θάνατός σου η ζωή μου»

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ 

Λουκέτα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που παραπαίουν και βρίσκονται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση πρόκειται να φέρει το μεγάλο ξεκαθάρισμα που αναμένεται να γίνει το επόμενο δίμηνο στα χαρτοφυλάκια με «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών

Ο SSM καλεί τις τράπεζες πριν από την εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ο οποίος και θα βοηθήσει στις αναδιαρθρώσεις βιώσιμων επιχειρήσεων, να «τελειώσουν» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν προοπτική. 

New York Times: «ΔΝΤ και δανειστές προσπάθησαν να θάψουν την έκθεση που έδειχνε ότι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας»

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Στην «πλάτη» του ελληνικού λαού έπαιξε «βρώμικα» παιχνίδια το ΔΝΤ αφού όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times υψηλόβαθμα στελέχη του επιχείρησαν να μπλοκάρουν ή να διαγράψουν μέρος της έκεθσης κόλαφου της της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης του Ταμείου, μια αυτόνομη μονάδα που έχει την εντολή να κρίνει όλες τις πτυχές των αποφάσεων και των πολιτικών του ΔΝΤ, για να αποκρυβούν οι βαρύτατες ευθύνες τους!