MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αποκαλύψεις για τις «ίντριγκες» στο ΔΝΤ σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ NEW YORK TIMES

Ενα αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις ίντριγκες και τις συγκρούσεις στο ΔΝΤ για την Ελλάδα, φέρνουν στο φως οι New York Times. Από το δημοσίευμα εγείρονται νέα ερωτήματα ως προς την κουλτούρα του ΔΝΤ και την υπόσχεσή του για πιο διάφανες διαδικασίες. 

Το καλοκαίρι, το Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του Ταμείου, μια αυτόνομη ομάδα σκοπός της οποίας είναι να κρίνει όλες τις πτυχές της συμπεριφοράς και των πολιτικών του ΔΝΤ, εξέδωσε έκθεση 86 σελίδων για τις επιδόσεις του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Η έκθεση περιείχε ασυνήθιστα «ωμές» επικρίσεις για το πώς χειρίστηκε τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας το Ταμείο. 

Ο πόλεμος της Ταϊλάνδης

Είναι μεγάλος μύθος πως μόνο οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα τους στην καταστροφή – επίσης το ότι, το εθνικό νόμισμα έχει το θεϊκό χάρισμα να προστατεύει ένα κράτος από οικονομικές καταρρεύσεις, εγγυώμενο ως εκ τούτου την εθνική του κυριαρχία.

Υπάρχουν δύο μεγάλοι μύθοι, με τους οποίους αξίζει να αντιπαρατεθεί κανείς. Ο πρώτος έχει σχέση με το ότι, μόνο οι Έλληνες ήταν υπεύθυνοι για τα λάθη τους, τα οποία οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή του 2009/10 – όχι η μακροοικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε και οι διαστρεβλώσεις της Ευρωζώνης.

Μη συμβατικά μέτρα: Το μεγάλο σκάνδαλο της EKT για το οποίο δεν μιλά κανείς!

Είναι τραγικό σε επίπεδο πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, μία ολόκληρη Ευρώπη να είναι έρμαιο ενός κεντρικού τραπεζίτη ο οποίος δημιουργεί κάθε μήνα χρήμα ύψους 80 δις ευρώ για να το διαθέτει στην οικονομία, όπου γουστάρει, όποτε γουστάρει, και σε όποιον γουστάρει, βαφτίζοντας αυτή του την πράξη «μη συμβατικά μέτρα», και κάνεις να μην αντιδρά, ή έστω να μην έχει αντιληφθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της τραπεζικής μαφίας που ως στόχο έχει τον έλεγχο μέρους του ευρωπαϊκού ΑΕΠ!

Σοκ: Η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για παγκόσμιο πόλεμο και «έσχατους καιρούς»: «Nα πείτε αντίο σε όσους αγαπάτε»

ΣΟΚ: Η συνήθως λιγομίλητη Βρετανίδα Βασίλισσα Ελισάβετ σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πατριάρχη, συζήτησε τον επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιώντας ότι μετά από «αυτόν» θα έλθουν οι «έσχατοι καιροί » για την ανθρωπότητα. 

Σε μια συνάντηση με Πατριάρχη Πασσών των Ρωσιών κκ Κύριλλο , και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, η βασίλισσα είπε: 

«Κάποιος πρέπει τώρα να κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να πει αντίο σε αυτούς που αγαπά ενώ σαφώς δεν μπορεί κανείς να υποθέσει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Πολλοί θα πεθάνουν σε αυτές τις τελευταίες ημέρες », αναφέρει το BBC.