MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Το παράδειγμα της Βρετανίας

Tα προβλήματα ενός εθνικού νομίσματος όπως η ραγδαία υποτίμηση του, όταν μία χώρα έχει χάσει μεγάλο μέρος του παραγωγικού της ιστού και την ανταγωνιστικότητα της, είναι τεράστια – πόσο μάλλον της δραχμής στην Ελλάδα, μετά το επταετές δράμα της εποχής των μνημονίων.

Αυτό που εμείς τουλάχιστον θεωρούμε ορθολογικό, όταν γίνονται προτάσεις που αφορούν το μέλλον της χώρας μας σε οποιονδήποτε τομέα της οικονομίας της, είναι η χρήση παραδειγμάτων άλλων χωρών – έτσι ώστε να μπορούμε να κρίνουμε το ρεαλισμό, την αντικειμενικότητα, καθώς επίσης την αποτελεσματικότητα των εκάστοτε προτάσεων πρακτικά και όχι θεωρητικά.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού 

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης "Όμορφη Πόλη", 

19/10/2016


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτό που ζούμε είναι δικτακτορία

«Ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς υποστηρίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας – Δριμεία επίθεση σε ΠτΔ και ΠρωθυπουργόΔριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς. 

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΙ, η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως ζούμε μια δικτατορία, γι΄αυτό καλούμαστε να την ανατρέψουμε, να κάνουμε μια επανάσταση απέναντι σε αυτήν την απολυταρχία. 

Wikileaks: Πως ο Τσίπρας υπάκουσε στις «εντολές» των αμερικανών και υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον επιδίωξαν να επηρεάσουν την Ελλάδα να δεχτεί τους σκληρούς όρους λιτότητας το 2015, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα του επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον που διέρρευσαν. 

Στα e-mails που έχει δημοσιεύσει το Wikileaks αναφέρεται σε άρθρο του το RT παρουσιάζοντας και την αλληλογραφία για το ίδιο θέμα.