MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΖΑΚΗΣ : Με πάνω από 25 δις ευρώ ετήσια τρέχει το ταμειακό έλλειμμα του κράτους.

Μπορεί όλα τα διεθνή επιτελεία να θεωρούν ότι το 2017 η οικονομία της ευρωζώνης θα παρουσιάσει στασιμότητα, ή έστω μια πολύ μικρή εικονική άνοδο, αλλά εμείς εδώ – η Ελλάδα δηλαδή – θα αποτελέσει ένα νέο «οικονομικό θαύμα». Η κυβέρνηση και οι κλακαδόροι των δανειστών υποστηρίζουν ότι του χρόνου, το 2017, η ελληνική οικονομία θα έχει άνοδο πάνω από 2,8%. Είναι σαν το γνωστό λαϊκό επιμύθιο, πετάει ο γάιδαρος; 
Πετάει, πετάει! Αλλά του χρόνου!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

Μόνο πολιτικά αφελείς θα πίστευαν ότι οι δανειστές θα κουρέψουν το χρέος. Τα περισσότερα κράτη στον πλανήτη είναι υπερχρεωμένα. Ακόμα και να το ήθελαν οι δανειστές, ακόμα και να μας αγαπούσαν, δεν μπορούν να το κάνουν.

Και δεν μπορούν να το κάνουν, για τον απλό λόγο ότι τότε αυτόματα όλα τα κράτη θα αξίωναν αμέσως κούρεμα και των δικών τους χρεών.

Σοκάρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: 230.000 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα - 4,5 εκ. Έλληνες στην απόλυτη εξαθλίωση

( Σ.Σ.: Άρα λοιπόν;... οι μισοί Έλληνες είναι μπαταχτσήδες και φοροφυγάδες και τους χρειάζεται ένας Γερμανός πάνω από το κεφάλι τους, να τους βάλει στον ίσιο δρόμο; Σύμφωνα με τους πολιτικούς μας....; Νύχτα θα φύγουν, όπως φαίνεται.... ολόκληρη η Βουλή! )

Τα τελευταία στοιχεία της της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο του 2016 παρουσιάζονται σε μια «έκθεση-κόλαφο» καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση με το 39,9% του πληθυσμού να το στερείται και το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.

Τέλος η γενιά των 500 ευρώ! «Εγκαινιάστηκαν» οι εργαζόμενοι των 100!

ΑΙΣΧΟΣ! ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Της Αμέλιας Αναστασάκη 

Την εμφάνισή της στην αγορά εργασίας έκανε η γενιά των 100 ευρώ, με τους δανειστές να πηγαινοέρχονται στην Ελλάδα απαιτώντας νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα και την κυβέρνηση να «παζαρεύει» κεκτημένα χρόνων.