MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μια φωτογραφία που εξηγεί γιατί το δύσκολο 1940 νικήσαμε και τώρα δεν σηκώνουμε κεφάλι...


Η φωτογραφία δεν είναι απλά μια ακόμη από την εποχή που η Ελλάδα ζούσε τον θρίαμβο του Έπους του 1940. Είναι η απάντηση σ΄ όσους ρωτούν γιατί τότε η σαφώς ασθενέστερη σ΄ όλα Ελλάδα μεγαλούργησε και σήμερα η χώρα δεν μπορεί να σταθεί όρθια και να αρθρώσει λόγο και άποψη έναντι όσων την βάζουν συστηματικά στη γωνία. Τότε η κατάσταση ήταν σαφώς πιο δύσκολη με τα όπλα να έχουν τον λόγο. Κι όμως τότε τα καταφέραμε…

Η εξήγηση λοιπόν στην λεζάντα της φωτογραφίας:

Υπόθεση Γεωργίου: Το μεγάλο «κουκούλωμα»

Σαν να ξεχάσαμε την υπόθεση της παραπομπής σε δίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Έπεσε «σύρμα» από έξω, προωθήθηκε στον Άρειο Πάγο και πάγωσαν όλα.

Ο Γεωργίου δούλευε για …21 χρόνια στο ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και παραιτήθηκε ΔΥΟ μήνες πριν οι δανειστές τον φυτέψουν διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ… Το έκανε από «πατριωτικό καθήκον»… μας λέει… Όλοι αυτοί που δουλεύουν στην Παγκόσμια Τράπεζα, τη Goldman Sachs και το ΔΝΤ που φυτεύτηκαν στις κορυφαίες θέσεις της Ελληνικής Οικονομίας… ήταν «πατριώτες» …που εξαφανίστηκαν και πάλι στα υπόγεια των τοκογλύφων.

Ακόμα 340.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη μέσα σε ένα μήνα

Στα 9 δισ. τα απλήρωτα «νέα χρέη» μόνον από φόρους του 2017

– Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, «παλαιές» και «νέες» μαζί, ξεπέρασαν τα 92,75 δισ.

– «Ασφυξία» στους φορολογούμενους

Να αντιμετωπίσει το εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που προκαλεί η άγρια υπερφορολόγηση, καλείται πλέον η κυβέρνηση, καθώς καθημερινά πλέον προστίθενται στρατιές οφειλετών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα βάρη της εφορίας. 

Η Δημοκρατία Μετατρέπεται σε Δικτατορία.

(Αναδημοσίευση Άρθρου του 2013)

Με ποιο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση ελέγχεται από τα εταιρικά συμφέροντα

Η Ε.Ε των Βρυξελλών παρουσιάζει τον εαυτό της σε όλο τον κόσμο, ως ένα λαμπρό παράδειγμα της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Ωστόσο στην πραγματικότητα, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Στην αληθινή δημοκρατία όλη η εξουσία ανήκει στο λαό. Η αρχή του «διαχωρισμού των εξουσιών» ανάμεσα στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης – Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική εξουσία – εισάγει ελέγχους και ισορροπίες, για την προστασία από τις καταχρήσεις. Αυτή η αρχή έχει γίνει παγκόσμια αποδεκτή, μετά από αγώνες της ανθρωπότητας, που κράτησαν χιλιάδες χρόνια.