MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Κινδυνεύει η Χίλαρι: Στο Οβάλ Γραφείο με το FBI και τον εισαγγελέα να περιμένουν στην πόρτα!

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Και ξαφνικά ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών χθες έμαθε κάτι που στην ουσία γνώριζε, αλλά το αποσαθρωμένο και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, της Wall Street, της Goldman Sachs, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε παγκόσμια κλίμακα έχει επιδοθεί σε μια βρώμικη εκστρατεία να το κάνει να ξεχάσει.

Η Χίλαρι Κλίντον αποτελεί μια θανάσιμη απειλή για το θεσμό της Προεδρίας των ΗΠΑ, όχι γιατί θα προκαλέσει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όχι γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά γιατί είναι ένα κινούμενο ποινικό αδίκημα όχι για έναν αλλά για πολλούς λόγους.

Μας πάνε φουλ για 4ο Μνημόνιο!

ΣΤΙΣ «ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ESM Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - «ΧΟΝΤΡΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ & ΣΟΪΜΠΛΕ

Ένα αδυσώπητο παιχνίδι σχετικά με το ποιος είναι το απόλυτο «αφεντικό» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Θεσμούς εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τη στιγμή που κλιμάκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται στην Αθήνα για συζητήσεις σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση κι ενώ ήδη διακυβεύεται η συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το ισχυρότερο όπλο της Ρωσίας

Η πραγματική απειλή για τις Η.Π.Α. δεν είναι τα ρωσικά πυρηνικά όπλα, αλλά ο χάρτινος πύργος των δολαρίων χωρίς αντίκρισμα – τα οποία στηρίζονται σε μία χώρα που έχει προ πολλού υπερχρεωθεί, ευρισκόμενη σε πορεία οικονομικής και πολιτικής παρακμής.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ο πρόεδρος Putin και η Ρωσία, η Κίνα επίσης, δεν έχουν καμία διάθεση να αποδεχθούν την παγκόσμια ηγεμονία των Η.Π.Α. – γνωρίζοντας πως για να τα καταφέρουν, πρέπει με κάθε τρόπο να αποδεσμευθούν από το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στα πλαίσια αυτά, το μεγαλύτερο γεωπολιτικό όπλο της Ρωσίας δεν είναι τα πυρηνικά ή/και η στρατιωτική της ισχύς, αλλά το νόμισμα – αρκεί βέβαια να στηριχθεί σε μία διαχρονική αξία, όπως είναι ο χρυσός.