MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η παράδοξη γερμανική τραγωδία

Η χώρα αφενός μεν ζημιώθηκε πάνω από 1 τρις €, αφετέρου βιώνει μία μεγάλη τραπεζική κρίση – παρά το ότι δεν είχε καμία φούσκα ακινήτων, ενώ οι τράπεζες της δεν ήταν εκτεθειμένες σε εγχώρια ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης όπως συνέβη στις Η.Π.Α., στην Ιρλανδία, στην Ισπανία κοκ.

Ανάλυση 

Σύμφωνα με τη Moody’s, η Deutsche Bank ευρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή, κινδυνεύοντας σοβαρά να χρεοκοπήσει – αφού ο δείκτης της αναμενόμενης πτώχευσης της (Expected Default Frequency), έχοντας αυξηθεί το Φεβρουάριο στο 2,85% μειώθηκε μεν στο 1,39% παρουσιάζοντας μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά είναι σημαντικά υψηλότερος από τον ανώτατο επιτρεπτό (1,22%). 

Στοιχεία-σοκ: 487 κατασχέσεις κάθε μέρα από την Εφορία τον Σεπτέμβριο

93.873 ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ!

Σαρωτικά αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα όρια αντοχής των πολιτών στα ολοένα αυξανόμενα φορολογικά βάρη έχουν προ πολλού εξαντληθεί. 

Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, ενώ το σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ.

Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Nίκος Λυγερός 

Αντί ν’ ακούμε κάθε ιστορική γελοιότητα λόγω άγνοιας και βαρβαρότητας και κάθε φορά να ψάχνουμε το κατάλληλο επιχείρημα για ν’ απαντήσουμε, θα ήταν καλό να επικεντρωθούμε στα θεμελιακά ερωτήματα. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια αν η Τουρκία έχει δικαιώματα στη θάλασσα και στα νησιά, διότι πολύ απλά δεν έχει. 

Η παράδοση εθνικής κυριαρχίας είναι συνταγματική κατά το ΣτΕ!

Υπογραφή διεθνούς συνθήκης (το μνημόνιο) που ψηφίστηκε με απλή πλειοψηφία (151 ψήφους αντί 180) κρίθηκε απο το ΣτΕ ως συνταγματική. Αυτό έχει γραφεί στην Ελληνική ιστορία με κεφαλαία γράμματα και τα μαθήματα περί δημοκρατίας το ΣτΕ να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Δεν έχει το σωστό ύψος για το ρόλο του.