MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η πρωσική δραχμή

Πιθανότεροι στόχοι της είναι η διεξαγωγή του πειράματος της εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη, με την ταυτόχρονη μετατροπή της σε γερμανική αποικία – όπου όμως το μεγαλύτερο κόστος θα το επιβαρύνονταν οι άλλοι Ευρωπαίοι Πολίτες.

«Θα ήταν ίσως καλύτερα για όλους, για τους δανειστές, για τις γερμανικές τράπεζες και για την Ελλάδα επίσης, να αποχωρήσει η χώρα από το ευρώ – σε συνδυασμό με μια ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους, όπως στην Αργεντινή… Μέχρι τις γερμανικές εκλογές δεν θα συμβεί βέβαια τίποτα, αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές μπορώ να το φανταστώ. 

ΣΟΚ! Χρόνια εκτός εργασίας το 70% των ανέργων

Στο 30,8% υπολογίζει την πραγματική ανεργία κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μακροχρόνια άνεργοι είναι οι επτά στους δέκα.

Στην 1η Ενδιάμεση Εκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2016 το ΙΝΕ σημειώνει ότι το επίσημο ποσοστό της ανεργίας, όπως υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ υποεκτιμά το πραγματικό μέγεθός της.

N.Tραμπ: «Οι δημοσκοπήσεις είναι πειραγμένες υπέρ των Δημοκρατικών» - CNN: «Είμαστε σε δύσκολη θέση από τις αποκαλύψεις των Wikileaks»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

ΚΙ ΑΛΛΑ Ε-ΜAILS ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ DEBATE ΕΙΧΑΝ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ» ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ 

Νέα καταγγελία έκανε ο Ν.Τραμπ για τις αμερικανικές δημοσκοπήσεις ότι είναι «πειραγμένες» καθώς εμφάνιζαν και εμφανίζουν την Χ.Κλίντον ότι είναι μπροστά λέγοντας ότι «την δείχνουν μπροστά επειδή τις φτιάχνουν Δημοκρατικοί» 

Σημειώνται ότι ακόμα και τώρα που η Χ.Κλίντον «κλονίζεται» από τ οι δημοσκοπήσεις ακομα τα συνεχόμενα σκάνδαλα οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν να προηγείται! Αναφέρθηκε ειδικά στα ΜΜΕ ως «κλέφτες και απατεώνες». 

Ωρολογιακή βόμβα: Τα 328 δισ. αγγίζει το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων

Σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει συμπαρασύροντας ολόκληρη την οικονομία εξελίσσονται τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που συσσωρεύονται διαρκώς στα χρόνια της κρίσης.

Ήδη, οι «κόκκινες» οφειλές στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ έχουν ξεπεράσει το ύψος του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών ξεπερνούν τα 230 δισ. ευρώ, όταν το ΑΕΠ της χώρας προσδιορίζεται πλέον στα 176 δισ. ευρώ.