MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Πλειστηριασμοί: Σε ομηρεία χιλιάδες οφειλέτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Στα Ειρηνοδικεία η χώρα αναστενάζει καθώς η κυβέρνηση εδώ κι ένα μήνα δεν νομοθετεί για την προστασία από τους πλειστηριασμούς – Ασπίδα προστασίας οι ακτιβιστές και οι συμβολαιογράφοι όμως ο κίνδυνος παραμένει. 

Στα Ειρηνοδικεία της χώρας παίζεται εδώ κι ένα μήνα το δράμα της χώρας καθώς χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες κοκκινισμένων ακινήτων που απουσία κυβερνητικής πρωτοβουλίας κρατούνται όμηροι μιας και δεν γνωρίζουν εάν θα εκπλειστηριαστούν ή όχι οι πρώτες κατοικίες τους. 

Ψεύτες και κλέφτες

Η κατάρρευση της κυβέρνησης συμβαδίζει με τα συμφέροντα των δανειστών, αφού έχει εκτελέσει τέλεια την αποστολή της, εφαρμόζοντας πιστά αυτά που υπέγραψε – οπότε ήλθε η ώρα των ανταλλαγμάτων που της υποσχέθηκαν, τα οποία προφανώς δεν θέλουν και δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να της δώσουν.

Όταν ένα κόμμα λέει ψέματα, κερδίζοντας με τη βοήθεια τους τις εκλογές, τότε εύλογα όλα του τα στελέχη χαρακτηρίζονται ως ψεύτες και κλέφτες – το τελευταίο με την έννοια της υπεξαίρεσης της ψήφου των εκλογέων του(ς). Το παραπάνω ισχύει και για τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αφενός μεν όσον αφορά το δημοψήφισμα, όπου τάχθηκαν μαζί με την πλειοψηφία των Πολιτών υπέρ του ΟΧΙ υποστηρίζοντας αμέσως μετά το ΝΑΙ, αφετέρου σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτέμβρη – όπου ανακοίνωσαν ένα παράλληλο πρόγραμμα που δεν υπήρξε ποτέ. 

Mέσα σε μία εβδομάδα η κυβέρνηση έδωσε χορηγίες στο Μέγαρο Μουσικής ύψους 1.300.000 ευρώ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανέβηκε στην εξουσία με το σύνθημα «τελειώνουμε με το παλιό» κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να συμβιβαστεί πλήρως με τους νταβατζήδες της χωράς! Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός πως μέσα σε μία εβδομάδα έδωσε χορηγίες στο Μέγαρο Μουσικής ύψους 1.300.000 ευρώ;

Με ημερομηνία 3/10/2016 και με απόφαση του αρμοδίου υπουργείου πολιτισμού εκταμιεύτηκε το ποσό των 300.000 ευρώ: