MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Φάρατζ: Οδεύουμε σε «προδοσία» …Η δικαστική απόφαση δεν θα «εκτροχιάσει» το Brexit

Τι σημαίνει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου – Μπορεί η Τερέζα Μέι να μην βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ;Νέο κεφάλαιο στο «μυθιστόρημα» του Brexit «δημοσιεύεται» μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να παραπέμψει στο βρετανικό κοινοβούλιο οποιαδήποτε απόφαση για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την οποία έχει ήδη εφεσιβάλει η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, έχει ήδη προκαλέσει χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο με κάποια βρετανικά ταμπλόιντ όπως η Daily Mail να εξαπολύουν προσωπικές επιθέσεις στους συγκεκριμένους δικαστές που ερμήνευσαν το σχετικό νόμο.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟ.

(Αφιερωμένο στους βραχυπρόθεσμα νεκρούς συνταξιούχους)

«There are many who do not know they are fascists but will find it out when the time comes» (Ernest Hemingway) 

(Υπάρχουν πολλοί που δεν γνωρίζουν πως είναι φασίστες, αλλά θα το μάθουν όταν έρθει η ώρα) 

Ο φασισμός είναι μια ιδεολογία, που επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τα λόγια ενός υποστηρικτή του και αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Γάλλου συγγραφέα, κριτικού και δημοσιογράφου Maurice Bardèche, που τον ανάγει σε θρησκεία, λέγοντας: 

Η αόρατη εξουσία

Βιώνουμε αναμφίβολα μία κατ’ επίφαση Δημοκρατία, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται πλέον ερήμην μας – ενώ χρησιμοποιούμαστε για να πληρώνουμε συνεχώς νέους φόρους, για τους οποίους εισπράττουμε όλο και λιγότερα ανταλλάγματα. 

«Οι Έλληνες, παρά το ότι φαίνεται πια πως όποιο κόμμα και αν επιλέξουν, δεν θα αποφύγουν τα μνημόνια, τη λεηλασία, και τη σκλαβιά τους, έχουν χειραγωγούμενοι την ψευδαίσθηση ότι, μπορούν δημοκρατικά να ανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία και να μην αφελληνισθούν«