MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Πρόσθετη παρέμβαση 32 μετόχων της «Τράπεζας της Ανατολής» – Διεκδικούν 1,39 τρισ. ευρώ!!

32 κάτοχοι μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», άσκησαν χθες, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, πρόσθετη παρέμβαση, υπέρ του κ. Ελευθερίου Ρήνου, κατοίκου Ρόδου, ενόψει της συζητήσεως αγωγής του κατά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και συγκεκριμένα κατά του κεντρικού υποκαταστήματος της τράπεζας στο νησί. 

Με την νέα του αγωγή, που χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραμιχάλης, ο κ. Ρήνος συνοπτικώς καταγγέλλει τον αλληλόχρεο λογαριασμό που δημιουργήθηκε με την σύμβαση συγχώνευσης της ΕΤΕ με την «Τράπεζα της Ανατολής» το 1936, στον οποίο είχαν κατατεθεί περίπου 86 εκατ. χρυσά φράγκα υπέρ των 280.000 μετόχων. 

Η μοίρα των ιθαγενών

Το σχέδιο του διπλού νομίσματος είναι ριψοκίνδυνο, επειδή το GEURO θα μπορούσε να γκρεμιστεί στην άβυσσο, μαζί με την ελπίδα για το τέλος της κρίσης – οπότε θα απέμενε μόνο το τελικό στάδιο: η χρεοκοπία, το GREXIT και η πρωσική δραχμή

«Σύμφωνα με το νέο υπουργό οικονομίας, η εισαγωγή ενός παράλληλου, δεύτερου νομίσματος που είχε προτείνει αρχικά (2012) ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της πιο διεφθαρμένης τράπεζας του πλανήτη, της Deutsche Bank, με τις ευχές του κ. Σόιμπλε, δεν συνιστά τον προθάλαμο της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα – υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι, θα δρομολογούταν με τον κατάλληλο τρόπο.

Σε… 400 χρόνια θα ξεπληρωθούν τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ!

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ από τράπεζες. Το πράσινο στέλεχος επιβεβαίωσε ότι το κόμμα έκανε «σπατάλες» αλλά είπε ότι «τουλάχιστον έκανε την αυτοκριτική του». Από την άλλη πλευρά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας κάνοντας τον υπολογισμό για το πότε θα αποπληρωθούν τα 190 εκατ. ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ, ειπε ότι αυτό θα γίνει σε 400 χρόνια.