MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Χρωματιστή Επανάσταση: Μια νέα μορφή αλλαγής καθεστώτος Μέρος Α

(ή αλλιώς "Παρδαλές Επαναστάσεις")

Map of colour revolutions 

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτικός Συντάκτης 

Τα προηγούμενα άρθρα μας περί χρωματιστών επαναστάσεων και πως εμπλέκονται τελικά με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ , Donald Trump, φαίνεται πως προβλημάτισαν, ίσως και να ανησύχησαν αρκετούς από τους αναγνώστες μας.

Σε απάντηση, λοιπόν, των μηνυμάτων που λάβαμε να παραθέσουμε μια εικόνα για το τι είναι οι χρωματιστές επαναστάσεις. Πριν απ΄αυτό, να επισημάνουμε πως η σελίδα του Geopolitics and Daily News δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να υπερασπιστεί τον Donald Trump. Σαφέστατα και η ομάδα του Geopolitics and Daily News ως άνθρωποι έχουν τις όποιες προσωπικές προτιμήσεις τους και θα ήταν ανόητο αν προσπαθούσαμε να πούμε κάτι αντίθετο, αλλά επίσημα η σελίδα, σ΄αυτή την ιδιότυπη προεκλογική μάχη για την αμερικάνικη προεδρία, δεν στήριξε κάποιον από τους δυο υποψήφιους. 

Ντροπή! Οι απολύσεις είναι περισσότερες από τις προσλήψεις και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Του Κώστα Τσιτούνα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ – ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ… ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Μόνο για το μήνα Οκτώβριο χάθηκαν 82.810 θέσεις εργασίας, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις και στην κυβέρνηση διατρανώνουν ότι όλα πάνε καλά και ότι το τελευταίο δεκάμηνο έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίας.

Στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία με «νύχια και με δόντια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα και επιδίδεται σε χυδαία προπαγάνδα που μόνο εξοργίζει το λαό και τους πολίτες.