MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Εξαϋλώθηκε η περιουσία των Ελλήνων στα χρόνια της οικονομικής κατοχής!

Η λεηλασία της αγοράς ακινήτων έχει πάρει βιβλικές διαστάσεις που ούτε οι Ναζί της Πρώτης Κατοχής (1941-44), με όλους τους βομβαρδισμούς και τα ολοκαυτώματα χωριών δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν.

Η έρευνα της PriceWaterHouseCoopers δίνει στοιχεία - φωτιά για την ελληνική κτηματαγορά και για την κατάρρευση τα τελευταία χρόνια,την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Ημερησία».

Το γεγονός και μόνο ότι χάθηκαν επενδύσεις 18 δισ. ευρώ, δηλαδή το 8,2% του ΑΕΠ από την οικοδομή, δείχνει το μέγεθος της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων και της οικοδομής και είναι μια από τις βασικές αιτίες για τη βαθιά ύφεση στην οποία βρίσκεται το σύνολο της οικονομίας. 

Το τέλος της παγκοσμιοποίησης;

Οι Ιταλοί μάλλον θα χρησιμοποιήσουν το δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για να δώσουν «ένα χαστούκι» στη διεφθαρμένη πολιτική ελίτ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο εκπροσωπούν οι ελεύθερες αγορές – επίσης στην Ευρωζώνη και στη Γερμανία.

«Η έλευση του προέδρου Obama στην Ελλάδα, η επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων, η γιορτή της δημοκρατίας που οργάνωσε, οι αντίστοιχες ομιλίες του και η ανάρτηση στο Λευκό Οίκο του βίντεο με την Ακρόπολη, δεν ήταν καθόλου τυχαία – αφού ο Αμερικανός έχει πλήρη συναίσθηση του ότι, η πατρίδα μας είναι πράγματι το λίκνο της Δημοκρατίας που σήμερα κινδυνεύει να χαθεί, από την άνοδο απολυταρχικών καθεστώτων.