MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Πολεμική ρητορική Ερντογάν: Ζητά επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η προκλητικότητα του «σουλτάνου» - «Δεν είναι ιερό κείμενο, θα τη συζητήσουμε και θα εργαστούμε για κάτι καλύτερο»

Στην αδιάλλακτη πολιτική των προκλήσεων επιμένει η Τουρκία, με τον «σουλτάνο» Ερντογάν να αμφισβητεί για πολλοστή φορά τη συνθήκη της Λωζάνης και να θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "A Haber" ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, ούτε ιερό βιβλίο, οπότε το περιεχόμενό της πρέπει να ξανασυζητηθεί. 

Την…κολοκυθιά παίζουν για το χρέος Ευρωπαίοι και ΔΝΤ!

«ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ 

Εδώ η λύση του χρέους, εκεί η λύση του χρέους…Μια ατέρμονη διελκυστίνδα μεταξύ των δανειστών είναι το θέμα του ελληνικού χρέους, καθώς οι δανειστές διαφωνούν για το αν πρέπει να απομειωθεί ή να συνεχιστούν οι θυσίες, χωρίς ανταπόδοση. 

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΝΙ), οι Ευρωπαίοι πιέζουν την Αθήνα να πάρει πολιτικές αποφάσεις για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες στα εργασιακά και στις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια. 

ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Αυτό το πολίτευμα που έχουμε είναι απόλυτα ολοκληρωτικό. Κατ’ αρχήν σε ότι αφορά το εσωτερικό των κομμάτων, οι μόνες ιδέες που υπάρχουν και η μόνη βούληση που ισχύει είναι αυτές του αρχηγού. Όποιος εκφράσει κάτι αντίθετο απλά τίθεται εκτός. Στα ψηφοδέλτια μπαίνουν μόνο αυτοί που επιλέγει ο αρχηγός. Και όλοι για να έχουν ελπίδα οι κομματάνθρωποι θα πρέπει να είναι υποτελείς στην εκάστοτε ηγεσία. 

Η ισόβια καγκελάριος

Με κρυφό όπλο της την παντοδυναμία των αγορών και το σύστημα του χρέους που έχουν επιβάλλει, υπερχρεώνοντας τον πλανήτη, η κυρία Merkel έχει καταφέρει να εξουσιάζει απολυταρχικά την Ευρώπη, απομυζώντας τους πάντες – οπότε είναι αυτονόητη η επανεκλογή της.

«Η γερμανική βιομηχανία, καθώς επίσης οι χρηματοπιστωτικές αγορές, δεν θα μπορούσαν να έχουν κανέναν πιο πιστό υπηρέτη τους στην καγκελαρία, από την κυρία Merkel – μία γυναίκα που όχι μόνο δεν αναίρεσε τα υπερβολικά δώρα που παρείχε στις επιχειρήσεις ο προκάτοχος της αλλά, αντίθετα, μείωσε ακόμη περισσότερο τη φορολογία εταιρικού εισοδήματος από το 25% στο 15%, ενώ κατήργησε ουσιαστικά το φόρο κληρονομιάς στους απογόνους των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.