MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η Ελλάδα σε κλοίο πολιορκίας από Τουρκία, Αλβανία και… δανειστές – Θέλουν διάλυση του Έθνους και αρπαγή εδαφών

Σε κλοιό πολιορκίας βρίσκεται η Ελλάδα. Από τη μία η Τουρκία που αμφισβητεί ωμά τα σύνορα της χώρας και τη Θράκη, από την άλλη η Αλβανία και τα Σκόπια που εγείρουν αξιώσεις ως δορυφόροι της Άγκυρας και από την άλλη η τρόικα που θέλει να διαλύσει οικονομικά την Ελλάδα και να την μετατρέψει σε αποικία χρέους.

Πολιτική και τηλεόραση...

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Η επιρροή της τηλεόρασης στη διαμόρφωση πολιτικής γνώμης , στην καθιέρωση προτύπων και ινδαλμάτων, στον τρόπο ζωής που επιβάλλει την καθιστά εκτός από ένα μέσο ψυχαγωγίας και ένα μέσο τρομερής χειραγώγησης και μαζοποίησης , που προτιμά πολλές φορές το φθηνό ψέμα , αδιαφορώντας για την αλήθεια.

Η επίδρασή της, ειδικά, στα παιδιά είναι τεράστια. Εκτός από τον διασκεδαστικό της ρόλο, η τηλεόραση επιδρά στην ψυχοσύνθεση των περισσότερων ανθρώπων, κατασκευάζοντας πλαστές ανάγκες οι οποίες υποτίθεται ότι οδηγούν τον άνθρωπο στην ευτυχία (κυρίως υλικά αγαθά), αλλά και μέσω της προπαγάνδας και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Η νεοαποικιοκρατία...

Η παθητική στάση του ελληνικού λαού προκαλεί την απορία πολλών. Ωστόσο η παθητικότητα αυτή αποτελεί συνισταμένη πολλών παραγόντων. Κάποιοι από αυτούς όπως είναι η χειραγώγηση και η οικονομική εξάρτηση και ο ρόλος κέντρου-περιφέρειας στην ΕΕ έχουν παρουσιασθεί σε προηγούμενα άρθρα μας. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε το φαινόμενο της νεοαποικιοκρατίας.

Η εποχή του αυταρχισμού

Ενώ στον πλανήτη αυξάνονται τα εθνικιστικά καθεστώτα, η κατάσταση της Ελλάδας θυμίζει το ρητό «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» – αφού είναι δεδομένο το ότι, μία κατεστραμμένη οικονομικά χώρα με κενό ηγεσίας, δεν είναι σε θέση να αμυνθεί στρατιωτικά, οπότε αποθρασύνονται οι γείτονες της.

«Εάν τελικά η Ευρώπη διαλυθεί και κατακερματισθεί, όπως δυστυχώς φαίνεται, τότε δεν θα αποφευχθεί η φτώχεια και η εξαθλίωση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού της – οπότε είναι σχεδόν βέβαιη η άνοδος εθνικιστικών και απολυταρχικών καθεστώτων, πόσο μάλλον εάν αυξηθούν τα μεταναστευτικά κύματα από τη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή«.