MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

«Καμπανάκι» – Έρχεται κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος: Κίνα και Ρωσία ετοιμάζονται για μαζική αναδιάρθρωση του Αμερικανικού χρέους

Ρωσία -Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς έχουν εντείνει την πώληση αμερικανικών ομολόγων κτυπώντας καμπανάκι για πιθανή κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με Ρώσους οικονομικούς εμπειρογνώμονες εάν οι ρευστοποιήσεις συνεχιστούν , και ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ θελήσει να κάνει πράξει τις υποσχέσεις του στον τομέα των δαπανών , Ουάσιγκτον, Πεκίνο και Μόσχα θα οδηγηθούν σε κατεπείγουσες συνομιλίες με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους των ΗΠΑ.

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο - Θρηνεί η Κούβα

Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης Φιδέλ Κάστρο απεβίωσε, χθες Παρασκευή το βράδυ, στην Αβάνα σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006. «Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ»... 

(05:29 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του, το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας. 

Άνοιξε κι άλλο η ψαλίδα: 51% του πλούτου στα χέρια 1% του πληθυσμού!

Η ψαλίδα της ανισότητας παγκοσμίως ανοίγει διαρκώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από την ετήσια έκθεση της Credit Suisse, καθώς όπως αναφέρεται μόλις 1% του ενήλικου πληθυσμού κατέχει το 51% του παγκόσμιου πλούτου (έναντι 48% πριν από ενάμιση χρόνο), ενώ αντίστοιχα το ανώτερο 10% του πληθυσμού κατέχει το 89% του παγκόσμιου πλούτου.

Αυτό σημαίνει ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης τα οικογενειακά εισοδήματα τείνουν να μειώνονται για τους ανθρώπους που ήδη ανήκουν στα φτωχότερα στρώματα έναντι των εισοδημάτων των πλουσιότερων ανθρώπων.