MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

«Πνιγμένη» με 360 δισ. «κόκκινα» δάνεια η Ιταλία: Αν «σκάσει» έρχεται η διάλυση της Ευρωζώνης

Το δημοψήφισμα ο πυροκροτητής;

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ιταλία για τις αλλαγές στο Σύνταγμα που προωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντι μπορεί να οδηγήσει τον ίδιο σε παραίτηση και ενδεχομένως σε εκλογές, αλλά εκείνει που πραγματικά ανησυχεί την Ευρώπη είναι η μοίρα των τραπεζών της χώρας. Αν «σκάσουν» τότε η ευρωζώνη διαλύεται.

Νέο χαστούκι: Πάνω από το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι…

Η Ευρώπη βρίσκεται σε λανθασμένο δρόμο στο προσφυγικό, πιστεύει η πλειοψηφία των Γερμανών, οι οποίοι θεωρούν ότι εγκαταλείφθηκαν από τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων απορρίπτει τη δημιουργία φράκτη στα γερμανικά σύνορα για να παρεμποδισθεί η είσοδός τους στη Γερμανία, όπως προκύπτει από την έρευνα του «Ιδρύματος πολιτικών ερευνών Infratest TNS», η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στο «Φόρουμ του Βερολίνου για την Εξωτερική Πολιτική» και δημοσιεύεται στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η συνταγή της γενοκτονίας

Η λύση από την πλευρά των δανειστών είναι η μείωση του αριθμού των εξαρτημένων Ελλήνων (άνω των 65 και κάτω των 15 ετών), οπότε ο περιορισμός του προσδόκιμου ζωής, καθώς επίσης των γεννήσεων – άρα η χαμηλότερος συνολικός πληθυσμός, με προτίμηση φυσικά αυτές τις δύο ηλικιακές ομάδες.

«Το ΔΝΤ, σε όποιες χώρες ζητούν τη βοήθεια του, δημιουργεί συνθήκες πολέμου, όπου όμως ο στόχος του είναι ο θάνατος του άμαχου πληθυσμού, χωρίς να προκληθούν ζημίες στα περιουσιακά τους στοιχεία – αφού οι εντολείς του θέλουν να τα αγοράσουν σε όσο το δυνατόν πιο εξευτελιστικές τιμές.