MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού 

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης "Όμορφη Πόλη", 

26/11/2016


Απάθεια και συλλογική δράση...


Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ενώ η κρισιμότητα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα (που εξελίσσεται δυστυχώς και σε εθνική κρίση) είναι τόσο μεγάλη, οι Έλληνες παρ'όλα αυτά δεν αντιδρούν. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει συλλογική απάθεια ή έρχεται ο καιρός της συλλογικής δράσης;

Σύμφωνα με μελέτες, πριν ξεκινήσει η συλλογική δράση, οι άνθρωποι διανύουν μία περίοδο που μοιάζει κάπως με τη σημερινή. Είναι μία περίοδος όπου οι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις, ακούν τους άλλους και εκφράζουν τη δική τους άποψη. Είναι μία περίοδος όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Κάποια άτομα ξεχωρίζουν από το πλήθος και είναι αυτά που προτείνουν με σαφή τρόπο την ανάληψη δράσης. Από τη στιγμή που τα άτομα καταλάβουν τι συμβαίνει τότε καταλήγουν στη συλλογική δράση, η οποία συμφωνεί με την άποψη ενός από τους ανθρώπους που ξεχώρισαν από το πλήθος.

H Μαφία των τοκογλύφων προτείνει φορολόγηση αναλήψεων μετρητών!

Αντί οι Τοκογλύφοι να κυκλοφορούν μετά τα μεσάνυχτα για να μην γίνουν στόχος των πολιτών, συγκυβερνούν και αποφασίζουν για εμάς. Διαβάζουμε λοιπόν απο την Καθημερινή πως «η φορολόγηση αναλήψεων μετρητών, δημιουργεί χρυσή ευκαιρία για την καθολική καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τον δραστικό περιορισμό των μετρητών»!

Δηλαδή οι τοκογλύφοι που ΔΕΝ πληρώνουν φόρους προτείνουν ΝΕΟΥΣ φόρους για εμάς τα θύματά τους!!!

Ο γαλλικός φιλελευθερισμός

Ο κρατισμός είναι ένα σύστημα, μέσω του οποίου ο καθένας προσπαθεί να ζήσει εις βάρος του καθενός – ενώ όταν οι πολιτικοί αναφέρονται στη δημιουργία θέσεων εργασίας από το κράτος κρύβουν από τους Πολίτες ότι, αυτοί που θα τις πληρώσουν θα είναι οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι.

«Ευρίσκομαι στην κορυφή της ηγεσίας ενός κράτους, το οποίο είναι χρεοκοπημένο. Εάν η Γαλλία ήταν μία επιχείρηση ή ένα ιδιωτικό νοικοκυριό, θα αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, οπότε θα είχε πτωχεύσει» (F. Fillon το 2007, όταν είχε γίνει για πρώτη φορά πρωθυπουργός, κάτω από τον πρόεδρο Sarkozy).

Μήνυση κατά των Τραπεζών

Η Δημοκρατική Ενότητα (Δ.ΕΝ.) Ελευθέρων Πολιτών και η Α.Μ.Κ.Ε. Ελευθερία, κάνοντας πράξη τον κοινό σκοπό της Ίδρυσης τους, ανακοινώνουν με το παρόν δελτίο τύπου, την έναρξη του ανένδοτου αγώνα ενάντια στην τραπεζική αυθαιρεσία που έχει καταστεί μάστιγα για τον Ελληνικό Λαό τα τελευταία ειδικά χρόνια, απαιτώντας άμεσα την αποκατάσταση του ΔΙΚΑΙΟΥ. 

«Εμφύλιος» στην Γερμανία – Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προς Β.Σόιμπλε: «Με την εμμονή σου για λιτότητα καταστρέφεις την ευρωζώνη»

ΕΝ ΟΨΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Ο ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

“Μερικές φορές θα πρέπει να θέτει κανείς το ερώτημα εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών”, δήλωσε ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και Γερμανός αντικαγκελάριος Ζ.Γκάμπριελ σε ομιλία του στο Ιδρυμα Φρίντριχ Εμπερτ στο Βερολίνο επιτιθέμενος ουσιαστικά στον Β.Σόιμπλε και την ακολουθούμενη πολιτική του η οποία προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στην ευρωζώνη. 

Τι τρομακτικό κρύβεται πίσω απο το Ιταλικό δημοψήφισμα;

Του Κωνσταντίνου Βέργου* 

Η Ιταλία οδεύει προς δημοψήφισμα την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, και πολλοί φοβούνται ότι το επερχόμενο δημοψήφισμα αυξάνει τους πολιτικούς κινδύνους και θα ωθήσει την χώρα και την ΕΕ σε περιπέτειες. Είναι κάτι σωστό, ή μήπως το δημοψήφισμα κρύβει κάτι άλλο, πολύ πιο αισιόδοξο, ή απόλυτα τρομακτικό; 

Είναι γνωστή η «αλλεργία» των εκάστοτε «ισχυρών» της εξουσίας, οικονομικά ή πολιτικά «ισχυρών», στα δημοψηφίσματα. Το δημοψήφισμα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν για σημαντικά ζητήματα, τα οποία οι πολιτικοί δεν μπορεί, δεν πρέπει, να αποφασίσουν είτε επειδή αφορούν κάποιο νέο ζήτημα, για το οποίο χρειάζεται ανανέωση της λαϊκής εντολής ή επειδή αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού. 

Η βόμβα του ασφαλιστικού

Θα αναδειχθεί στο νούμερο ένα πρόβλημα του πλανήτη, ειδικά επειδή συνδέεται με την υπερχρέωση, με τη μη ισορροπημένη αναδιανομή των εισοδημάτων, καθώς επίσης με το μονοπωλιακό καπιταλισμό – ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού να αυξάνει συνεχώς τα εισοδήματα του εις βάρος του 99%.

Άρθρο 

Τα ποσοστά γεννήσεων παγκοσμίως μειώνονται συνεχώς, έχοντας φτάσει στα μισά σε σχέση με το 1960 (γράφημα) – γεγονός που έχει επηρεάσει την οικονομία του πλανήτη, ενώ τυχόν συνεχιζόμενη πτώση τους θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα πολύ πιο σοβαρές συνέπειες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερα εξαρτημένα άτομα (ανάλυση), καθώς επίσης αρκετά λιγότεροι εργαζόμενοι – κάτι που δυσκολεύει σημαντικά τις δυνατότητες ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας (άρθρο), οπότε τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος. 

Τι πρέπει να θυμόμαστε και να θυμώνουμε

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος PhD 

Όταν η Χώρα μας προσχώρησε στο ευρώ, πέραν των άλλων συμφώνησε ότι: 

1) οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία ή κρίση, θεραπεύεται πάντα με την μείωση των μισθών, των συντάξεων, την μείωση των κρατικών δαπανών και την σχετική διάλυση του κράτους. Υποτίθεται ότι η άσκηση αυτής και μόνον της πολιτικής από την Κυβέρνηση, θα κάνει το Έθνος, μακροχρονίως πιο αποτελεσματικό. Η συμφωνία αυτή ονομάζεται εισοδηματική πολιτική προς τα κάτω ή πιο χαριτωμένα, ευέλικτη πολιτική μισθών και τιμών. Είναι δε η μόνη πολιτική για την οποία που Λαός θα ψηφίζουμε. Με άλλα λόγια ψηφίζουμε με βάση ποιός θα κάνει την χώρα πιο ‘ανταγωνιστική’, κόβοντας μισθούς και ξεπουλώντας το Κράτος. Δεν νομίζω ότι κάποιος πολιτικός μας είχε ενημερώσει ποτέ ότι μόνο για αυτό υπάρχουν οι εκλογές στην ευρωζώνη. Απόδειξη αυτού είναι ότι